רכיבי המתכון:
4כפות שמן זית 1 בצל בינוני קצוץ 2 שיני שום קצוצות דק 1/2 כפית מלח 1/4 כפית פלפל שחור גרוס 1 חציל בינוני (500 גר בערך) 1 קופסה קטנה עגבניות מרוסקות (400 גר') 1/4 כוס חומץ יין אדום או רגיל 20 זיתים ירוקים מגולענים 2 כפות סוכר 2 כפות צלפים 1/2 כפית פפריקה חריפה או לפי הטעם 3 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה
אופן ההכנה:
- קולפים את החציל, חותכים לפרוסות בעובי 2.5 ס"מ, חותכים את הפרוסות לקוביות בגודל 2.5 ס"מ.
- מחממים את השמן במחבת גדולה, מוסיפים את הבצל הקצוץ, מוסיפים את המלח והפלפל ומערבבים, מטגנים בבחישה עד שהבצל הופך שקוף.
- מוסיפים את השום ומטגנים בבחישה עוד דקה.
- מוסיפים את קוביות החצילים ומטגנים בבחישה עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות וממשיכים לבשל עד להתרככות קלה של החצילים.
- מוסיפים את החומץ, הזיתים, הפפריקה, הסוכר והצלפים, מבשלים עד שהחצילים מתרככים.
- מסירים מהאש, מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים בעדינות, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
- מעבירים לכלי ושומרים עד שבוע במקרר, מגישים בטמפרטורת החדר כתוספת או עם לחם טרי.
|