חפש מתכונים:       
שלום אורח
23.11.2024
 
   
מתכונים בקטגוריות של:
   
 

סלט חצילים ועגבניות איטלקי

מאת: efi_aסלט איטלקי10/05/201011137 צפיות שתף בפייסבוק |   שתף בטוויטר
רמת קושי:   קל
משך ההכנה:   עד חצי שעה
מתאים ל:   4 מנות
 
רכיבי המתכון:

4כפות שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום קצוצות דק
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1 חציל בינוני (500 גר בערך)
1 קופסה קטנה עגבניות מרוסקות (400 גר')
1/4 כוס חומץ יין אדום או רגיל
20 זיתים ירוקים מגולענים
2 כפות סוכר
2 כפות צלפים
1/2 כפית פפריקה חריפה או לפי הטעם
3 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה



אופן ההכנה:
  1. קולפים את החציל, חותכים לפרוסות בעובי 2.5 ס"מ, חותכים את הפרוסות לקוביות בגודל 2.5 ס"מ.
  2. מחממים את השמן במחבת גדולה, מוסיפים את הבצל הקצוץ, מוסיפים את המלח והפלפל ומערבבים, מטגנים בבחישה עד שהבצל הופך שקוף.
  3. מוסיפים את השום ומטגנים בבחישה עוד דקה.
  4. מוסיפים את קוביות החצילים ומטגנים בבחישה עד להזהבה קלה.
  5. מוסיפים את העגבניות המרוסקות וממשיכים לבשל עד להתרככות קלה של החצילים.
  6. מוסיפים את החומץ, הזיתים, הפפריקה, הסוכר והצלפים, מבשלים עד שהחצילים מתרככים.
  7. מסירים מהאש, מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים בעדינות, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  8. מעבירים לכלי ושומרים עד שבוע במקרר, מגישים בטמפרטורת החדר כתוספת או עם לחם טרי.
 

תגיות המתכון: איטלקי


 
     
     
     
   
 
אודות הבשלן:
 
     
   
 

מתכונים נוספים מאת efi_a

מתכונים נוספים בנושא סלט איטלקי

מאת: שף יעקב סלט איטלקי22/11/109075 צפיות
סלט שיכול ללוות מאכלי בשר או כמנה בפני עצמה

 
 
   

כל הזכויות שמורות © 2008 מתכונלה
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported