חפש מתכונים:       
שלום אורח
23.11.2024
 
   
מתכונים בקטגוריות של:
   
 

עוגת הדרים וג'לי

רמת קושי:   קל
משך ההכנה:   עד חצי שעה
מתאים ל:   16 מנות
 
רכיבי המתכון:

5 ביצים מופרדות, שקית סוכר וניל, 3/4 כוס מיץ תפוזים (טבעי או מבקבוק), חצי לימון סחוט, קליפת לימון מגורדת מלימון שלם, כוס סוכר, 2 כוסות קמח תופח, 4 כפות חמאה מומסת (אפשר להשתמש בשמן או במחמאה כדי להשאיר את העוגה פרווה), כפית תמצית וניל אמיתית. חבילת ג'לי אינסטנט, 2 כוסות מים רותחים.



אופן ההכנה:

במיקסר, מקציפים את החלבונים עד שנוצר מין קצף לבן, להוסיף את שקית סוכר הוניל ולהמשיך להקציף עד שנוצר קצף יציב, יש לשמור אותו במקרר בקערה נפרדת עד לשימוש בו בסוף העוגה (חשוב שהוא יהיה קר).

בקערת המיקסר יש להקציף בצורה זאת: חלמון אחד וכל הסוכר תחילה, עד שנוצר קצף בהיר ואז להוסיף חלמון נוסף עד ששוב הקצף בהיר, יש לחזור על הפעולה עם כל 5 החלמונים ולאחר מכן יש להוסיף בזרם דק את החמאה המומסת עד להבלעה בקצף.

בקערה שלישית, מעבירים את קציפת החלמונים ומבליעים בתנועות קיפול את גרידת הלימון, מיץ התפוזים, מיץ הלימון, תמצית הוניל עד שהם מובלעים הייטב ואז בתנועת קיפול מוסיפים את הקמח, הבלילה תהיה מאוד דלילה אך ההקצפה והקיפול יישמרו על מרקם מדהים לעוגה.

מערבבים בתנועות קיפול את החלבונים לתערובת הקמח והחלמונים, משמנים תבנית ומעבירים לתבנית.

אופים בחום בינוני (180 מעלות) עד שמכניסים קיסם לעוגה והיא יבשה מבפנים.

כשהעוגה מתקררת,  מערבבים בקערה אבקת ג'לי ומים רותחים עד שאין גושים ושופכים על העוגה, מקררים עד שהג'לי יציב ובתיאבון...

***ניתן להוסיף קרם מפודינג וניל ושמנת מתוקה ואפשר להוסיף לו צבעי מאכל על מנת לשנות את צבע הציפוי, אם משתמשים בקרם יש לחכות שהג'לי על העוגה יתקשה לגמרי ואז למרוח בעדינות.

***ניתן להוסיף קליפות הדרים מסוכרות, אגוזים ושוקולד צ'יפס לתוך העוגה בסירוגין יחד עם הקמח

***ניתן להניח על העוגה פירות טריים כמו משמש, אפרסק, אננס פרוסים ועליהם לשפוך את הג'לי

 

תגיות המתכון: לימון, תפוז, עוגה, ספוג, גלי, הדרים


 
     
     
     
   
 
אודות הבשלן:
 
     
   
 

מתכונים נוספים מאת ליאור גוטמנוביץ

מתכונים נוספים בנושא עוגות פרווה

מאת: שרון קונפורטי אהבה במטבח TMעוגות פרווה29/03/107071 צפיות
עוגה בריאה וקלה ניתן להמיר את פצפוצי השוקולד בשברי אגוזים

מאת: שרון קונפורטי אהבה במטבח TMעוגות פרווה08/12/094396 צפיות
חנוכה בפתח וזה הזמן להפעיל את הילדים וגם אותנו המבוגרים.יחד נוכל ליצור, לבלות זמן איכות והכי חשוב לעשות חיים.אנו הכנו יחד עם הקטנטונת קישוטים מבצק סוכר ברוח החג.חנוכייה + קישוטי עוגות.יחד לשנו רידדנו הוספנו צבעים והכי חשוב עשינו חיים.אתם מוזמנים להכין גם בקלי קלות.חג שמח!

מאת: אקסיוםעוגות פרווה13/09/0918308 צפיות
הפתרון האולטימטיבי לקינוח לאחר ארוחה בשרית וטעימה. מאפינס שוקולד מענג בציפוי סמיך של ריבת חלב מדהימה. נסו ותהנו סופר מומלץ

 
 
   

כל הזכויות שמורות © 2008 מתכונלה
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported