נכתב על ידי: ליאור גוטמנוביץ
תאריך: 17/04/2010
בחזרה למתכון

הדפס את המתכון


במיקסר, מקציפים את החלבונים עד שנוצר מין קצף לבן, להוסיף את שקית סוכר הוניל ולהמשיך להקציף עד שנוצר קצף יציב, יש לשמור אותו במקרר בקערה נפרדת עד לשימוש בו בסוף העוגה (חשוב שהוא יהיה קר).

בקערת המיקסר יש להקציף בצורה זאת: חלמון אחד וכל הסוכר תחילה, עד שנוצר קצף בהיר ואז להוסיף חלמון נוסף עד ששוב הקצף בהיר, יש לחזור על הפעולה עם כל 5 החלמונים ולאחר מכן יש להוסיף בזרם דק את החמאה המומסת עד להבלעה בקצף.

בקערה שלישית, מעבירים את קציפת החלמונים ומבליעים בתנועות קיפול את גרידת הלימון, מיץ התפוזים, מיץ הלימון, תמצית הוניל עד שהם מובלעים הייטב ואז בתנועת קיפול מוסיפים את הקמח, הבלילה תהיה מאוד דלילה אך ההקצפה והקיפול יישמרו על מרקם מדהים לעוגה.

מערבבים בתנועות קיפול את החלבונים לתערובת הקמח והחלמונים, משמנים תבנית ומעבירים לתבנית.

אופים בחום בינוני (180 מעלות) עד שמכניסים קיסם לעוגה והיא יבשה מבפנים.

כשהעוגה מתקררת,  מערבבים בקערה אבקת ג'לי ומים רותחים עד שאין גושים ושופכים על העוגה, מקררים עד שהג'לי יציב ובתיאבון...

***ניתן להוסיף קרם מפודינג וניל ושמנת מתוקה ואפשר להוסיף לו צבעי מאכל על מנת לשנות את צבע הציפוי, אם משתמשים בקרם יש לחכות שהג'לי על העוגה יתקשה לגמרי ואז למרוח בעדינות.

***ניתן להוסיף קליפות הדרים מסוכרות, אגוזים ושוקולד צ'יפס לתוך העוגה בסירוגין יחד עם הקמח

***ניתן להניח על העוגה פירות טריים כמו משמש, אפרסק, אננס פרוסים ועליהם לשפוך את הג'לי


 
אודות המחבר
המתכון הודפס מאתר - מתכונלה - ספריית המתכונים של ישראל - http://www.matkonela.co.il
http://www.matkonela.co.il/Recipes/Recipe600.aspx
בחזרה למתכון המקורי

הדפס את המתכון