הכנת מופלטה קלה מאוד להכנה! פשוט מאוד לוקחים את כל המרכיבים ולשים אותם יחד לבלילה אחת. בצק מופלטה צריך להיות בעל מרקם רך ואם הוא נדבק יש להוסיך לו כמה כפות שמן. את בצק המופלטה מחלקים לחתיכות קטנות מגללים ביד ומותחים לצורה של פיתה בעזרת הידיים לכל הכיוונים. מניחים על תבנית משומנת היטב. מחממים מחבת עם שמן עמוק אליו זורקים כל פעם פרוסה אחר פרוסה של מופלטה. את פרוסות המופלטה שמים אחד על גבי השניה בערמה ומגישים חם עם המון דבש מעל...ולמי שלא מפחד מהכולסטרול מומלץ להמיס מעל חמאה איכותית. חג שמח!!