חפש מתכונים:       
שלום אורח
23.11.2024
 
   
מתכונים בקטגוריות של:
   
 

קיש גבינת עיזים ורוזמרין

מאת: Hilabahatפשטידת גבינה27/06/20115183 צפיות שתף בפייסבוק |   שתף בטוויטר
רמת קושי:   בינוני
משך ההכנה:   שעתיים עד שלוש
מתאים ל:   8 מנות
 
רכיבי המתכון:

לבצק:
120 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
3 גרם מלח (½ כפית)
1 גרם סוכר (¼ כפית)
1 כפית מיץ לימון
2 כפות מים קרים
180 גרם קמח (1/4 1 כוסות)

למלית:
400 גרם גבינת עזים רכה, למשל פרומעז (2 גלילים)
1 כף עלי רוזמרין טריים קצוצים גס
3 ביצים
400 מ"ל גביעי שמנת חמוצה (2 גביעים)
¼ כפית אגוז מוסקט טחון
¼ כפית זרעי כוסברה טחונים
מלח ופלפל לפי הטעם



אופן ההכנה:

מכינים את הבצק:

1במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים בפולסים קצרים חמאה, מלח, סוכר, מיץ לימון ומים, עד שנוצרת תערובת קרמית אחידה.

·         מוסיפים קמח ומעבדים ב-3-2 פולסים נוספים, רק עד שמתחיל להתגבש בצק (נזהרים מעיבוד יתר).

·         מוציאים את הבצק ממעבד המזון ומגלגלים לכדור. אם הבצק דביק מאוד ולא מתגבש מוסיפים כף קמח. אם הבצק יבש מדי מוסיפים כף מים.

2. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לקירור של שעתיים לפחות (עד שבועיים).

 

מרדדים ומעצבים:

3. על משטח מקומח קלות מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של כ-1/2 ס"מ, גדול מעט מגודל התבנית (נזהרים מעיבוד יתר ומשתמשים בכמה שפחות קמח).

4. מניחים את עיגול הבצק בתבנית ומצמידים בידיים לדפנות ולתחתית. מהדקים כך שלא יוותרו רווחים בין הבצק לתבנית.

5. מיישרים את דפנות הקלתית בתנועה אופקית של היד בצמוד לשולי התבנית, להסרת שאריות בצק.

6. מחוררים במזלג את תחתית הקלתית ב כ-10 מקומות שונים (לא מחוררים את הדפנות).

7. עוטפים את הקלתית היטב בנייר כסף ומהדקים את הנייר בצמוד לתחתית ולדפנות. מעבירים למקפיא ל-15 דקות לפחות (עד חודשיים, אם מכינים מראש).

 

 אופים אפייה חלקית/ מקדימה:

8. מחממים תנור ל-180 מעלות.

9. מעבירים את הקלתית העטופה מהמקפיא לתנור בלי להסיר ממנה את נייר הכסף. אופים 20-15 דקות (פחות לקיש אישי). מצננים את הבסיס האפוי למחצה ומעבירים למקפיא כשהוא עדיין עטוף בנייר הכסף.

מכינים את המלית, מרכיבים ואופים:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מרככים את הגבינה ביד ומשטחים על גבי הקלתית בשכבה אחידה. מפזרים רוזמרין.
  3. בקערה מערבבים (לא מקציפים) ביצים, שמנת חמוצה ותבלינים. מוזגים את התערובת על גבי הקלתית.
  4. אופים כ-40-30 דקות, עד שהבלילה יציבה והבצק זהוב ואפוי לגמרי.

 



 
     
     
     
   
 
אודות הבשלן:
 
     
   
 

מתכונים נוספים מאת Hilabahat

מאת: Hilabahatמקלות סיגרים31/08/113695 צפיות
סיגר פריך עם מילוי עשיר ומתפצח בפה. בתאבון!

מאת: Hilabahatסלט עגבניות31/08/1110422 צפיות
סלט מרענן שעושה שמח בפה


מאת: Hilabahatדגים - שונות31/07/115525 צפיות
מהם לצלחת. מתכון קליל וטעים טעים! באדיבות השף עדי אבו ממסעדת "בית בנמל"

מאת: Hilabahatסלטים - שונות30/06/116961 צפיות
סלט קיצי מרענן וקליל שיכול בהחלט להוות ארוחה בפני עצמה- לצהריים או לערב. שילוב של קוסקוס, טחינה וירקות.

מאת: Hilabahatעוגות ועוגיות - שונות30/06/114207 צפיות
פאר הקונדיטוריה הצרפתית בגרסא ממכרת למטבח הביתי.

מאת: Hilabahatפשטידת בצל27/06/119070 צפיות
באדיבות בן עמי ברתיני שביטכמות: בצק לקלתית בתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ

מתכונים נוספים בנושא פשטידת גבינה

מאת: אביבהפשטידת גבינה13/10/1025912 צפיות
פשטידה זאת הכנתי על הגז מאחר ולא היה לי בזמנו תנור התוצאות לא אחרו לבא כל מי שטעם התלהב אשמח מאוד לשתף אתכם

מאת: שף יעקב פשטידת גבינה16/05/1011578 צפיות
פשטידה מתוקה קלה ביותר

 
 
   

כל הזכויות שמורות © 2008 מתכונלה
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported