מכינים את התחתית:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים חמאה, סוכר חלמונים ואבקת אפייה, רק עד שנוצרת תערובת אחידה.
3. מוסיפים קמח ומעבדים ב-3-2 פולסים נוספים, רק עד שהבצק מתחיל להתגבש יחד (נזהרים מעיבוד יתר).
4. מוציאים את הבצק ומגלגלים לכדור. אם הבצק דביק מאוד ולא מתגבש יחד מוסיפים מעט קמח. אם הוא יבש ופירורי מדי מוסיפים מעט מים.
5. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים: כמחצית מהבצק מניחים בתבנית העגולה ומהדקים לתחתית. את מחצית הבצק הנותרת (שתשמש ליצירת הפירורים) משטחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה לעלה בעובי של כ-½ ס"מ-1 ס"מ.
6. מעבירים את שתי התבניות לתנור ואופים כ-15 דקות, עד שהבצק זהוב. מצננים.
7. מפוררים בידיים את הבצק שנאפה בתבנית התנור. שומרים את הפירורים בצד עד הרכבת העוגה.
מכינים את מלית הגבינה ומרכיבים:
- במיקסר מקציפים יחד שמנת מתוקה, סוכר ואינסטנט פודינג לקצפת תפוחה אבל עדיין רכה.
- מוסיפים את הגבינות והתוספות (אם רוצים) ומקציפים במהירות איטית רק עד שהמלית אחידה וחלקה (לחילופין, מקפלים את הגבינות פנימה באופן ידני).
- משטחים את מלית הגבינה מעל התחתית האפויה. מפזרים מלמעלה את פירורי הבצק.
- מעבירים למקרר ל-24 שעות או למקפיא ל-6 שעות, להתייצבות. מגישים קר.
*** עוגת גבינה פירורים בניחוח תפוזים, ועוד גיוונים
עוגת הגבינה והפירורים הקלאסית יכולה לקבל אופי חדש, בהתאם לתוספות שיצטרפו למלית הגבינה. כדי להעניק לעוגה טוויסט תפוזי, מוסיפים למלית 1/4 כוס ליקר תפוזים וקליפה מגורדת מתפוז אחד או שניים. לחילופין אפשר לשבור את מתיקות העוגה עם קליפה מגורדת מלימון אחד, להעשיר את המלית בכף ברנדי או להקנות לעוגה טעם ונילי מודגש בעזרת 2 כפיות תמצית וניל אמיתית.