חפש מתכונים:       
שלום אורח
23.11.2024
 
   
מתכונים בקטגוריות של:
   
 

פאי תפוחים אמריקאי

מאת: משה אשלפאי27/04/20105059 צפיות שתף בפייסבוק |   שתף בטוויטר
רמת קושי:   קל
משך ההכנה:   עד חצי שעה
מתאים ל:   10 מנות
 
רכיבי המתכון:

לבצק:
2 כוסות קמח לבן
170 גרם חמאה (או מרגרינה)
קורט מלח
חצי כוס עם מי קרח

למילוי:
8 תפוחי גרנד סמית
סוכר לבן וחום - לפי הטעם (ניתן גם להמתיק עם ממתיקים נטולי סוכר)
תמצית וניל
קינמון - לפי הטעם



אופן ההכנה:

לקלף את התפוחים, ובעזרת פומפיה/מנדולינה לפרוס לפרוסות דקות, לשים בקערה ולהוסיף את הסוכר/ממתיק, וניל והקינמון - לערבב היטב כל כמה דקות (הסוכר מוציא מהתפוחים נוזלים, ורצוי לתת להם לשרות בצורה כמה שיותר טובה בנוזל המעורבב (כמה שיותר יותר טוב). לטעום כדי לדעת אם המתקתם מספיק.

את הבצק להכין במעבד מזון או עם סכין בצק, לשפוך לקערה את הקמח והמלח, לערבב מעט, להכניס את החמאה חתוכה לקוביות, ולחתוך עם הסכין או המעבד עד להיווצרות הבצק כפירורים (כדאי לא לעבד יותר מדי), בשלב זה מוסיפים מעט מיים וממשיכים לעבד מעט עד להתחברות של הבצק - אם הוא יבש מדי להוסיף טיפת מיים, אם רטוב מדי אפשר להוסיף טיפה קמח. להכניס למקרר בשקית ולהמתין 15-20 דקות.

להוציא את הבצק לחתוך ממנו שתי שליש, לרדד ולשים בתבנית פאי, להכניס את המילוי לתבנית (בלי יותר מדי נוזלים), לרדד את השליש הנותר ולכסות איתו את המילוי (להדק את שתי חלקי הבצק, ולחורר מעט את הכיסוי).

להכניס לתנור חם (180 מעלות) למשך כשעה וחצי, או עד שרואים שהבצק משחים מספיק.

בתיאבון

 



 
     
     
     
   
 
אודות הבשלן:
 
     
   
 

מתכונים נוספים מאת משה אשל

מתכונים נוספים בנושא פאי

מאת: אופירפאי29/12/143620 צפיות
קראנץ שוקולד ללא גלוטן

מאת: שף יעקב פאי21/07/104201 צפיות
מאפה פאי אישי

מאת: עינת צורפאי30/12/095700 צפיות
פאי פרג מדהים.מתאים לתבנית פאי בקוטר 28 ס"מ

 
 
   

כל הזכויות שמורות © 2008 מתכונלה
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported