משרים את הלחם במים עד שיתרכך.
מסננים ומוסיפים ביצה או יותר לפי הצורך.
מתבלים במעט מלח ואם רוצים גם מעט פלפל.
יוצרים קציצות ומטגנים.
כשזה חם – זה טעים ונחטף.
אם נשאר, אפשר להקפיא ולהוציא מידי פעם, לחמם ולהגיש.
הגשה:
פשוט להגיש חם או קר.
אפשר להגיש לילדים עם קטשופ, או עם גבינות..
ואפשר לשים כמה קציצות בחמין של שבת...
גיוונים שונים לקציצות:
- את הקציצות אפשר לשדרג מבחינת הערך התזונתי ע"י הוספת סובין, שבבי סויה מושרים, או דגנים אחרים. אולי פחות טעים, אבל יותר מזין.
- קציצות לחם ירוקות - אפשר להוסיף פטרוזיליה, כוסברה או ירקות עליים אחרים. זה צבעוני וטעים.
- קציצות לחם מתוקות - להוסיף לחומרים מעט סוכר ואפשר גם וניל, לטגן ולפזר מעל הקציצות אבקת סוכר.
בודאי אפשר למצוא עוד רעיונות לתוספות ולגיוון...
בהצלחה!