|
|
|
|
|
טארט אגסים עם קצפת ואלכוהול
|
רמת קושי:
בינוני
משך ההכנה:
שעה עד שעתיים
מתאים ל:
12
מנות
|
|
רכיבי המתכון:
לקלתית: 1 כוס (150 גרם) קמח 100 גרם חמאה מלוחה קרה חתוכה לקוביות 1/4 כוס (60 מ"ל) קצפת ריצ'
לאגסים: 6 אגסים קלופים, עם הגבעול 1 בקבוק יין אדום 1/3 כוס ליקר פירות 1 כוכב אניס 3 מסמרי ציפורן קליפה מגוררת מתפוז אחד 2 כפות סוכר
למילוי: 2 ביצים 1/4 כוס (60 גרם) סוכר 1/3 כוס (50 גרם) קמח 4 כפות שקדים טחונים 2/3 מיכל (150 מ"ל) קצפת ריצ' 4 כפות מרוטב בישול האגסים 1 כף ליקר פירות
לקישוט: אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- להכנת הקלתית, מפוררים את קוביות החמאה לתוך הקמח, מוסיפים את הקצפת ולשים לבצק. עוטפים ביריעת ניילון נצמד ומצננים חצי שעה במקרר.
- שוטחים את הבצק בין שני ניירות פרגמנט לעיגול בקוטר 30 ס"מ. מסירים את הנייר העליון והופכים לתוך תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ ובגובה 4 ס"מ, מהדקים לשוליים. מחוררים במזלג.
- אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 190 מעלות, עד שהבצק זהוב. מוציאים מהתנור ומצננים.
- להכנת האגסים, מרתיחים את היין עם התבלינים והסוכר, מנמיכים מעט את האש ומבשלים כ-5 דקות.
- מרחיקים לאגסים את הקצה המעוגל התחתון ומעמידים אותם בסיר, בקליפה, כשהגבעול למעלה. מבשלים כ-20 דקות, עד שהאגסים התרככו, אך שומרים על צורתם. מוציאים בעדינות מהנוזלים ומצננים. ממשיכים לבשל את הרוטב עד שהצטמצם לחצי.
- להכנת המילוי, טורפים היטב את הביצים והסוכר. מוסיפים את הקמח והשקדים הטחונים ומערבבים. מוסיפים את הקצפת, רוטב הבישול והליקר.
- חוצים את האגסים, כך שהגבעול נותר על חצי אחד, מרחיקים את הגרעינים. מעמידים את חצאי האגסים על הבצק האפוי, יוצקים מסביב את המילוי.
- אופים 30-25 דקות בחום בינוני, 180 מעלות, עד שהמילוי הזהיב. מוציאים מהתנור ובוזקים מעל אבקת סוכר. ממתינים מעט ומגישים חם.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
אודות הבשלן:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
מתכונים נוספים מאת ריצ' קצפת - Rich's
כשמאד חם בחוץ, אנחנו תמיד אוהבים לשלוף עוגה קפואה מהמקפיא ולקרר קצת את הבטן..
|
עוגה לבנה, כמו של פעם, רכה וקלה מאד להכנה. כקינוח או סתם ככה עם הקפה
|
פאי לימון הוא אחד הקינוחים האהובים עלינו ביותר. ריצ' מגישה לכם מתכון משובח לפאי קציפת לימון שיגרום לכם ללקק את האצבעות.
|
מתכון להכנת מאפינס עם חתיכות של אננס ואגוזי מלך קצוצים.
|
פאי אגוזים קל וטעים עם כל האגוזים שאוהבים: אגוזי לוז, אגוזי מלך, שקדים וכל מה שבא.
|
עוגה מאגסים משומרים ופרג על בסיס עוגיות אוריאו ואגוזים.
|
רולדה מבצק עם קקאו ואגוזים במילוי קרם מוקצף משובח ודובדבנים.
|
מתכונים נוספים בנושא טארט
מנת טראט מהמטבח הצרפתי מעדן אמיתי שילוב הטעמים מגיש לנו מנה מנצחת
|
|
|
|
|