אופן ההכנה:
מכינים את הבצק -
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- במעבד מזון מניחים את החלמונים החמאה והסוכר ומפעילים עד שמתקבל מרקם אחיד.
- מוסיפים את הקמח ומפעילים רק עד שהבצק מתאחד. מוציאים ממעבד המזון לשים לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומקריים לשעה.
- משמנים את התבנית, מרפדים בשכבה דקה של בצק (חצי סנטימטר לערך), מניחים לה להתקרר במקפיא כחצי שעה. אופים את הבסיס עד שהבצק משחים.
מכינים את המלית-
- שמים בסיר את מיץ הלימון, גרידת הלימון, מים, סוכר וחמאה, ומחממים עד לרתיחה.
- שמים בקערה נפרדת את החלמון, הקורנפלור והמים וטורפים עם מטרפה עד שנוצרת בלילה חלקה.
- שופכים את הבלילה אל הסיר תוך כדי בחישה, עד שהקרם מסמיך.
- מורידים מהאש ושופכים מיד על הקלתית. מניחים בצד להתקרר.
להכנת גבעות המרנג:
- בסיר כפול מניחים את החלבונים והסוכר עד לחימום והמסת הסוכר.
- מקציפים את התערובת במהירות גבוהה עד שמתקבל קצף יציב מאוד.
- מזליפים את המרנג על הקרם כגבעות קטנות (ניתן גם למרוח את המרנג).
- בכדי שהשכבה העליונה של המרנג תשחים, יש לכוון את התנור על גריל לחום גבוה של 250 מעלות ולהכניס את הפאי לשתיים-שלוש דקות.