אני מאוד, אבל מאוד אוהב כרובית, כמעט בכל צורה ובהמון סגנונות, מטוגנת בשמן עמוק, מתובלת עם לימון ושום, ממולאת בבשר, קציצות כרובית עם עוף ועוד, ועוד...הכרובית היא לבטח נסיכת המטבח והנסיכה המקסימה הזאת מככבת כמנה חדשה וחביבה במטבח אצלנו בבית, אוספת מעריצים וקוטפת מחמאות, אז יאללה תנסו ותהנו, בתאבון
|
אין, אין, אין כמו עמבה.הריח נשאר הרבה אחרי הטעם, אבל הטעם...הזמינו אותי ל-"על האש" בסגנון ספונטני, כל אורח מביא חתיכת בשר הגחלים on the house.הסלטים הגיעו בסגנון המקרר מהסופר, לא חרם להרוס בשר טוב עם חציל בטעם חומר משמר, או חומוס בטעם קופסה. לא על המנגל לבדו יחיה אדם צריך גם מרגוע לפיתה איזה סלטצ"יק חמוד.עבודת בילוש קטנה במקרר גילתה עמבה, כמה עגבניות חייכניות ובצלים ירוקים שחיכו למושיע.הסלט שנוצר השתלב הייטב בחגיגת הבשרים, כל-כך פשוט, כל-כך מתאים למנגל.בתאבון מתי פרג'י
|
ככה בחפיף, להעביר מריחה קלילה על פרוסת לחם טוב, פריכיית אורז או מצה.למי מאיתנו לא מתחשק לפעמים לנגב מתבל גבינה עם איזה פלפל ירוק רענן.קבלו רעיון חביב שבמשרד שלנו , יוזמה נדל"ן, נעשה על הדרך ע"י מי שעובר במטבחון, ומכין לח'ברה שמראים מייד כמה אוהבים אותו (לא ברור את מי יותר את המתבל או את המכין). לפעמים צריך רק סיבה, אבל תמיד זה טעים.
|
ארטישוק עונה קצרה טעם גדול.בשר הארטישוק משמש למתכונים טובים וטעימים, לבישול בשילוב בשר, במילויי בשר, למגוון סלטים בעיקר קרים, ארטישוק שלם מורתח נהדר עם מיונז, לימון ומלח ועוד רבים ומפנקים.הפעם קבלו מתכון קליל, פשוט וידידותי שעושה טוב גם כסלט וגם כנישנוש ליד הטלביזיה הולך מצויין במשחקים של בית"ר.
|
סלט ירקות עשיר, מלא בצבע, טרי ורענן, כל-כך ישראלי, כל-כך מתאים, נכון ובריא לאכילה. כמעט כל ירק מתאים לסלט או נכון לאמר שאין ירק שאינו מתאים לסלט.הנה רעיון קטן שעשוי להוסיף טעם חדש ונחמד לסלט הירקות שלכם. נסו אל תהססו.במשרד התיווך יוזמה בירושלים, הרוטב הנ"ל מככב בסלט הירקות של ארוחת הצהריים.בתאבון מתי פרג'י.
|
אני גדלתי על עיג'ה, לחביתת ירק יש שם פלסטי מדי, שישאר במסעדות, אני נאמן למקור ונהנה ממנו עד היום.במטבח ביתי אני אחראי על יצור הסנדוויצים לילדי ולמנכ"לית ונושא בגאון בתואר אחראי מטבח הבוקר. החברה בבית יודעים כי לפחות פעם בשבוע העיג'ה תלווה אותם בילקוט או בתיק עם עגבניה חגיגית שמשתלבת בשלמות לאחת ממנות הדרך הניצחיות. לעיתים כשהשעון עם מחוגו הקטן מסביר פניו ואומר קח את הזמן, העיג'ה תוגש בצלחת נאה עם גינוני כבוד בדמות סלט ערבי ויוגרט עם שום ומלפפון. על הדרך אני מפנק באהבה את החברים בתיווך יוזמה.
|
המקום הטבעי לדג הוא בים.אבל אם כבר העתיק את מקום מגוריו לצלחת כדאי לנסות את הרוטב הבא.כל-כך פשוט,כל כך טעים.מגיע לכם,מגיע לדג,תהנו.מתי פרג'י.
|