נכתב על ידי: גבריאלה וידרה
תאריך: 24/02/2009
בחזרה למתכון

הדפס את המתכון


אופן הכנה

מחממים תנור ל- 180 מעלות

  • מניחים את כל חומרים של תערובת האגוזים במעבד מזון ומפעילים
  • ממיסים חמאה
  • מניחים דף פילו על גבי קרש חיתוך ומורחים במעט חמאה מומסת
  • מניחים דף פילו נוסף על גבי הדף פילו הקיים ומורחים בחמאה
  • פורסים את דפי הפילו לאורכו לרצועות רחבות (1/3 דף כל רצועה)
  • מניחים בשליש התחתון מעט מן תערובת האגוזים
  • ומגלגלים כמו סיגר
  • מניחים על גבי נייר אפיה ומכניסים לתנור לאפיה למשך 14 דקות

הכנת רוטב הדרים

  • מחממים בסיר קטן את חומרי הרוטב לצמצום קל ומורידים מן האש

הכנת השוט וניל

  • מחממים על בסיר קטן את השמנת והחלב
  • מוסיפים את מקל הווניל ואת תוכנות של מקל הווניל
  • מביאים לרתיחה קלה בלבד
  • מוסיפים את הסילאן ואת הטחינה הגולמית
  • מבשלים מעט ומכבים את האש.

הרכבת המנה

  • על גבי צלחת מפזרים מעט מן רוטב ההדרים
  • חותכים את הסיגר לחצי ומניחים במרכז הצלחת
  • מפזרים מעט אבקת סוכר על גבי המנה ומעט מן רוטב ההדרים
  • מוזגים את השוט וניל לתוך כוס שוט ומקשטים בפרח נענע מעל

 
אודות המחבר

גבריאלה וידרה

מפיקת טעמים

שפית. קונדיטורית.

גבריאלה וידרה. שפית. קונדיטורית.

בוגרת תדמור  טבחות קונדיטוריה ניהול הפקת אירועים

בוגרת אסטלה קונדיטוריה למתקדמים

עם תום לימודיה בתדמור עבדה במלון הרודס באילת ובמסעדת אמורה מיו בתל אביב

2005 - בעלת קייטרינג לאירועים עד 120 איש, הזמנת אוכל עד הבית.

2008- שרדה שלבים מתקדמים  בתוכנית הריאלטי "המטבח" בהנחיית השף עזרא קדם

שפית הבית של אן אומנות המטבח המרכז לסדנאות בישול ואפיה- מעבירה סדנאות לבשלנים חובבים ואירועים סגורים ללקוחות פרטיים ועסקיים.

תחילת הדרך: מבשלת מגיל 10. בגיל 18 החליטה להיות שפית.

הכי אוהבת:  אוכל. להשתעשע עם מוצרי גלם. את היצירתיות, הסיפוק המיידי. הקשר עם האנשים.

אני מאמינה : שאוכל צריך לבשל באהבה. אם לא אוהבים עדיף לא לבשל. מבחינתי הבישול הוא בעל סגולות תרפויטיות-  הכנת אוכל עושה לי טוב. אוכל עושה טוב לאנשים. מתוק בנשמה.

תחומי התמחות: הכי אוהבת קונדיטוריה. אבל גם מבשלת אוכל אורגני.

תחביבים: סורגת, קרמיקאית, מפסלת

המתכון הודפס מאתר - מתכונלה - ספריית המתכונים של ישראל - http://www.matkonela.co.il
http://www.matkonela.co.il/Recipes/Recipe40.aspx
בחזרה למתכון המקורי

הדפס את המתכון