נכתב על ידי: אורלי אלימלך
תאריך: 15/09/2009
בחזרה למתכון

הדפס את המתכון


לחמם תנור ל-180 מעלות

לשמן תבנית 26-24

 

להמיס על סיר אדים (בן מארי) את השוקולד, השמנת,קוניאק ,נס קפה.  לתת לתערובת להתקרר ולהניח בצד.

להקציף 6 חלבונים עם  חצי מכמות הסוכר לקצף לבן קשה ויציב. לשים בקערה בצד.

 באותה קערת מיקסר (לא לשטוף ) להקציף 6 חלמונים עם יתרת הסוכר לקצף תפוח ובהיר , להוריד מהירות המקסר למינימום ולהוסיף לאט את תערובת השוקלד ולאחד את שתי התערובות .

להוסיף את קצף החלבונים לקצף השוקולד ולעטוף בזהירות .

לשפוך 3/4 כמות מהתערובת לתבנית ואת הנותר לשים בצד. ולאפות 25 דקות על השעון.

להוציא מהתנור להניח להתקרר כ-10 דקות.  לפוך את יתרת התערובת ששמנו בצד על העוגה החמה ולתת להתקרר כ-30 דקות. להכניס למקרר.

קרם גנאש- לחמם שמנת על סף רתיחה - להוסיף שוקולד ולמיס טוב .לקרר את התערובת . להקציף ולמרוח את הקרם על העוגה ניתן לקשט עם צנטר ושק זילוף -לקשט בדובדבנים ושוקולד מגורד.

 


 
אודות המחבר
המתכון הודפס מאתר - מתכונלה - ספריית המתכונים של ישראל - http://www.matkonela.co.il
http://www.matkonela.co.il/Recipes/Recipe281.aspx
בחזרה למתכון המקורי

הדפס את המתכון