נכתב על ידי: רון שביט
תאריך: 07/12/2010
בחזרה למתכון

הדפס את המתכון


מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מסירים את הכיפות מהעגבניות. מוציאים את התוכן בכפית ושומרים אותו בצד. מורחים את פנים העגבניות במעט מלח ובמעט סוכר ומניחים אותן בצד. מסירים את הכיפות מהפלפלים ומנקים מגרעינים וגידים לבנים. שומרים את הכיפות.

מחממים שלושת רבעי כוס שמן זית במחבת גדולה ומטגנים את הבצלים והשום עד שהבצלים נעשים שקופים. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך ערבוב עוד דקה. מוסיפים את הפטרוזיליה, הנענע, הבזיליקום, הגזר, הצנוברים, רסק העגבניות ותוכן העגבניות שנשמרו בצד. מערבבים ומבשלים חמש דקות. מסירים מהאש.

משמנים תבנית אפייה במעט משמן הזית הנותר. ממלאים את העגבניות ואת הפלפלים (בלי לדחוס) ומניחים בתבנית. מטפטפים עליהם את השמן הנותר, מניחים פרוסת עגבנייה בראש כל פלפל ומכסים בכיפות. מכניסים לתנור ואופים שעה.


 
אודות המחבר

אני מאוהב בבישול מגיל צעיר. התחביבים שלי כוללים: כדורסל, חדר כושר, ספרים, סרטים ולבשל.

אני צמחוני מגיל 5 ומעריץ גדול של רפואה אלטרנטיבית וטיפול בעזרת צמחי מרפא. אני מאמין שהטבע יכול לעזור לנו לפתור כל בעיה יותר טוב מכול תרופה כימית.

המתכון הודפס מאתר - מתכונלה - ספריית המתכונים של ישראל - http://www.matkonela.co.il
http://www.matkonela.co.il/Recipes/Recipe987.aspx
בחזרה למתכון המקורי

הדפס את המתכון