מסירים את כיפת העגבניות. בעזרת כפית מרוקנים את תוכן העגבנייה אך מותירים חלקגדול מלב העגבנייה (את התוכן שמוציאים יחד עם הכיפות אפשר להשליך או למצוא דרך יצירתית למחזר). ממליחים לפי הטעם. מניחים בצלחת אתהעגבניות הפוכות. המלח יגרום להן להגיר מים.
קולפים את החציל וחותכים לקוביות קטנות. מטגנים על אש חזקה, תוך הקפצה,במעט שמן זית, יחד עם שן השום. כשהקוביות משחימות מוסיפים את הבצל, הצלפיםוהבזיליקום. מערבבים ויוצקים את החומץ. כשהחומץ מתאדה ממליחים, מפלפליםומכבים את האש. ממתינים עד שהחצילים מתקררים, ואז ממלאים בהם באופן שווה את העגבניות.
מקשטים ביצרתיות (בזיליקום, פטרוזליה, צנוברים וכל רעיון מגניב שעולה לכם בראש) ומגישים כמנה ראשונה או תוספת למנה עיקרית.