נכתב על ידי: שף דויד בן אבו<<<.חבר בהתאחדות השפים והקונדיטורים
תאריך: 02/10/2010
בחזרה למתכון

הדפס את המתכון


. שימו את האורז במסננת ושטפו במים קרים עד שהמים צלולים לחלוטין.
2. העבירו את האורז לסיר  הוסיפו את כמות המים המפורטת  
3. בשלו על אש בינונית עד שהמים מתחילים לרתוח. אז הנמיכו את הלהבה, כסו את הסיר והמשיכו לבשל עוד רבע שעה או עד שכל הנוזלים התאדו. 
4. הסירו מהאש,  השאירו בסיר מכוסה עוד רבע שעה. 
5. בינתיים הכינו את תערובת החומץ: ערבבו במחבת קטנה את החומץ, הסוכר והמלח על אש נמוכה וערבבו כל הזמן עד שהסוכר נמס. הסירו מהאש וצננו. 
6. את האורז החם העבירו מהסיר לקערת עץ גדולה ורצוי שטוחה יחסית (כך שהאורז לא עמוק מדי). בעזרת כף עץ הפרידו בין גרגרי האורז בתנועות "חיתוך" ולא תנועות בחישה. התחילו לטפטף את תערובת החומץ מעל האורז ולערבב במקביל. רצוי גם לנפנף במניפה מעל האורז תוך כדי התהליך על מנת לעזור באידוי ובצינון ולהוסיף לאורז ברק. דאגו שהאורז כולו מקבל בצורה שווה את החומץ. אל תבחשו את האורז לעיסה דביקה!
7. כסו את האורז החם והמוכן במגבת נקייה עד הכנת הסושי.


 
אודות המחבר

חוגי בית לבשלניות מתחילות  

המתכון הודפס מאתר - מתכונלה - ספריית המתכונים של ישראל - http://www.matkonela.co.il
http://www.matkonela.co.il/Recipes/Recipe933.aspx
בחזרה למתכון המקורי

הדפס את המתכון