נכתב על ידי: שף דויד בן אבו<<<.חבר בהתאחדות השפים והקונדיטורים
תאריך: 30/09/2010
בחזרה למתכון

הדפס את המתכון


להכין תערובת של 1/4 ק"ג בשר טחון (בקר) כמו לקציצות (בלי ביצים ובלי קמח מצה) מתובלת היטב היטב. 

אני הכנסתי לתערובת גם צנוברים קלויים, פטרוזיליה, קוביות קטנטנות של רצועות גמבה כבושה. 

הכנת תערובת תיבול לפרוסות חזה העוף: בקערית להכניס כף פפריקה מתוקה, 2 כפות שמן זית, שום כתוש, מלח, פלפל. 

לערבב. 

על כל פרוסת חזה, למרוח מעט מהתערובת עם סכין רחבה. 

לשים באמצע פרוסת חזה העוף כמות של בשר טחון 
ולגלגל את פרוסת החזה כך שהבשר הטחון לא "יברח" מהצדדים. 

להדק ולסגור כל גלילה עם קיסם עץ. 

להכין בנפרד צלחת עם 3 ביצים שלמות "מקושקשות". 

לתבל במעט מלח ופלפל שחור. 

צלחת נפרדת של פירורי לחם. לטבול כל גלילה בביצה ואח"כ בקמח מצות. 

לטגן בשמן עמוק מחומם היטב. 

להשחים את הגלילות מסביב ולהוציא למגש עם ניר סופג. 

להוציא את הקיסמים (עכשו הגלילות לא יפתחו). 

במצב זה הם עדיין לא מוכנות כי ה"בפנים" עדיין חי. 

להניח את הגלילות בתבנית אפיה ולהמשיך את הכנתן בתנור מחומם מראש ל- 180 מעלות כשהתבנית מכוסה בניר כסף. 

משך האפיה - כחצי שעה. 

להסיר את ניר הכסף ולאפות עוד 5 עד 10 דקות.

הערות: 
חס וקרפס להפעיל טורבו אחרת הם יצאו קשים. 

עד לשלב האפיה - אפשר להכין את הגלילות יום או יומיים מראש - ויש בכך יתרון. 

בהגשה - רוטב פטריות עשיר או רוטב פלפלים פיקנטי

 
אודות המחבר

חוגי בית לבשלניות מתחילות  

המתכון הודפס מאתר - מתכונלה - ספריית המתכונים של ישראל - http://www.matkonela.co.il
http://www.matkonela.co.il/Recipes/Recipe927.aspx
בחזרה למתכון המקורי

הדפס את המתכון