נכתב על ידי: מוטי בוטבול
תאריך: 27/09/2010
בחזרה למתכון

הדפס את המתכון


1.       פורסים את החלק הלבן של הכרישות (משליכים את החלק הירוק) ושוטפים היטב במים זורמים, לסילוק כל שרידי החול.

2.       ממיסים בסיר גדול את החמאה ומוסיפים את הכרישות, הגזרים והשום. מאדים כ- 10 דקות על אש נמוכה ומקפידים שהירקות לא ישחימו.

3.       שומרים מעט פרחי ברוקולי לקישוט ואת השאר קוצצים ומוסיפים לירקות שבסיר. מאדים כ- 5 דקות.

4.       מוסיפים את המרק ומביאים לרתיחה. מבשלים כ- 20 דקות על אש נמוכה ומתבלים במלח ופלפל.

5.       מעבירים את המרק והירקות לממחה או למעבד-מזון מצויד בלהב פלדה ומעבדים למחית חלקה. מחזירים את המרק לסיר ומוסיפים את השמנת. טועמים ומתקנים תיבול.

6.       לפי ההגשה מחממים את המרק עד לסף הרתיחה, יוצקים למלחות אישיות ומעטרים בפרחי הברוקולי שנשמרו בצד.


 
אודות המחבר
המתכון הודפס מאתר - מתכונלה - ספריית המתכונים של ישראל - http://www.matkonela.co.il
http://www.matkonela.co.il/Recipes/Recipe907.aspx
בחזרה למתכון המקורי

הדפס את המתכון