נכתב על ידי: שרון קונפורטי אהבה במטבח TM
תאריך: 07/09/2010
בחזרה למתכון

הדפס את המתכון


 

להכנת הקלתית -

 

במעבד מזון מעבדים יחד את כל החומרים בלחיצות קצרות – פולסים עד שנוצר בצק פירורי.

מוציאים למשטח עבודה מקומח יוצרים צורת עיגול שטוחה עוטפים בניילון נצמד ומקפיאים לשעה.

 

להכנת הקרם –

 

מעבדים יחד את כל רכיבי הקרם בעבד מזון מספר דק' עד לקבלת קרם אחיד.

 

להכנת התפוחים

 

מכינים סירופ מהמים והדבש ומבשלים על להבה קטנה 15 דק' מוסיפים פנימה את התפוחים, האגוזים והחמוציות ומבשלים עוד 15 דק'.

 

מסננים ומצננים.

 

הרכבת הפאי – מרדדים את בצק הקלתית ומניחים בתבנית פאי משומנת בקוטר 26

מחוררים חורים בעזרת מזלג ואופים 10 דק' בחום של 180 מעלות.

מוציאים ומקררים מעט.

מורחים את קרם השקדים בשכבה אחידה ומסדרים מעל את התפוחים האגוזים והחמוציות.

אופים כ 30 דק' בחום של 180 מעלות

 

מצננים ומזגגים במעט ריבת משמש.

 

שנה טובה ומתוקה!


 
אודות המחבר

נעים מאד,

שרון קונפורטי

שפית - כותבת ומפתחת מתכונים.

מנחת סדנאות בישול אינטראקטיביות ובריאותיות.

http://www.sk-love2cook.co.il/

בוגרת 'תדמור' שנת 2005

מוטו: "אוכל צריך להיראות יפה ,להיות טעים, בריא ומזין והכי חשוב להיות מתובל בהמון אהבה".

המתכון הודפס מאתר - מתכונלה - ספריית המתכונים של ישראל - http://www.matkonela.co.il
http://www.matkonela.co.il/Recipes/Recipe846.aspx
בחזרה למתכון המקורי

הדפס את המתכון