נכתב על ידי: איתן הורביץ קייטרינג פלפל ומלח
תאריך: 03/03/2009
בחזרה למתכון

הדפס את המתכון


לבצק- מערבבים את השמרים והסוכר בקערה עם מים פושרים לפי הכמות או (רצוי) בקערה של מערבל

מוסיפים את הקמח והשמן זית ומערבבים עד שהעיסה הופכת לבצק, בערך 2 דקות

ואז לשים את הבצק עוד 3 דקות לפחות, יותר קל במערבל.

משאירים את הבצק בקערה גדולה שיהיה לו מקום לתפוח, ומניחים את הקערה מכוסה בניילון נצמד או שקית ל45 דקות עד שעה.

בינתיים מחממים תנור ל250 מעלות לפחות 20 דקות ומכינם את הרוטב,

לרוטב - חוצים את העגבניות ומגררים אותן על פומפיה (כמו לג'חנון) כך שהקליפה נשארת בחוץ, מוסיפים קצת סוכר, שמן זית אורגנו ומלח והרוטב מוכן כמו שהוא ללא צורך בבישול. בתאבון

לאחר התפיחה מוציאים את הבצק מהקערה למשטח מקומח היטב, הבצק יהיה די דביק אז מפזרים עליו קצת קמח גם מעל. מוסיפים מלח (את המלח לא הוספנו קודם כדי שתהיה תפיחה יותר טובה) ולשים כ2 דקות,

מחלקים את הבצק ל3 חלקים שווים, יוצרים כדור מכל חלק, מקמחים שוב ומרדדים בעזרת מערוך או עם הזמן בעזרת הידיים לגודל התבנית, הבצק צריך לצאת דק מאוד ורך.

משמנים קלות את התבנית ו( רצוי בשמן זית) ומנגבים עם נייר סופג. מניחים עליה את הבצק, מפזרים את רוטב העגבניות בשכבה דקה ועליו את כל התוספות שרוצים, שימו לב לא להגזים  עם הגבינה, כדי שהפיצה תצא טובה יש להשאיר הרבה רוטב חשוף ולא לכסות הכל עם גבינה כמו שנהוג בפיצריות.

יותר טוב לפזר גושים קטנים של גבינה בולגרית או חתיכות כדורי מוצרלה או גבינה צהובה לא צפוף מדי, צריכה לצאת פיצה שרואים כל מה ששמתם עליה.חשוב מאוד אחרי הכל לפזר בעדינות קצת שמן זית מעל הכל.

מכניסים לתנור ל10 דקות עד שרואים שהשוליים נעשו חומים מוציאים לקרש חיתוך ופורסים לפרוסות קטנות שקל להחזיק, מבוגרים 10ס"מ על 10ס"מ וילדים 5 על 5.

אם יש שאלות תוכלו להיכנס לדף הפייסבוק של פלפל ומלח ולהשאיר הודעה

בהצלחה

איתן


 
אודות המחבר

איתן הורביץ הוא השף של קייטרינג פלפל ומלח, אסאדו, גריל, טאפאס ועוד.  אנחנו מקפידים על הפרטים הקטנים . קייטרינג פלפל ומלח- אירועים בכל הארץ,הכנסו לאתר.

המתכון הודפס מאתר - מתכונלה - ספריית המתכונים של ישראל - http://www.matkonela.co.il
http://www.matkonela.co.il/Recipes/Recipe83.aspx
בחזרה למתכון המקורי

הדפס את המתכון