לבשל בסיר עם מים ומלח את האטריות.
לחמם תנור ל-180 מעלות
בינתיים להכין את קערה 1: לשים בקערה את הקוטג’ והביצים ולערבב.
להוסיף קצת מלח ופלפל.
להכין את קערה 2: לשים בקערה את רוטב העגבניות והמים ולערבב.
לשים קצת מלח, פלפל ושום ואורגנו לפי הטעם.
כשהאיטריות מוכנות לשטח חצי מהכמות על התבנית מעל לשים חצי מהכמות של קערה 1 ומעל חצי מהכמות של קערה 2 לסדר 5 פרוסות גבינה צהובה.
לחזור על התהליך.
לשים את הלזניה בתנור עד שהיא מזהיבה ולאכול אותה חמה