נכתב על ידי: שף דויד בן אבו<<<.חבר בהתאחדות השפים והקונדיטורים
תאריך: 18/07/2010
בחזרה למתכון

הדפס את המתכון


דבר ראשון, מבשלים את תפוחי האדמה עם קליפתם במיקרוגל למשך 10-15 דק’
( אפשר גם לבשל בסיר עד שהתפוחי אדמה מתרככים). מוציאים מהמיקרוגל ומקלפים את הקליפה. אחרי שכל תפוחי האדמה מקולפים בעזרת כפית או כף מרוקנים את התפוחי אדמה אבל לא לגמרי,עד שנוצרים שקעים גדולים בתפוחי אדמה.מצננים.
במחבת בינונית מחממים את השמן על אש בינונית ומוסיפים את הבטטות, מערבבים עד שצבען של כל החתיכות נעשה כהה במקצת,מוספים את הבצל ומטגנים עד שהבצל נהיה שקוף,מוסיפים את השום מטגנים למשך כמה דק’ עד שהשום מתחיל להכהות. מוסיפים מעט יין ומערבבים. מוסיפים את השמנת ואת שאר כמות היין ומערבבים. מוספים את אגוז המוסקט האורגנו המלח והפלפל ומערבבים מוספים את הבזיליקום(ריחן) מערבבים ומורידים מהאש.
שמים את תפוחי האדמה בתבנית אפייה כל שהיא. מוזגנים מרוטב השמנת לתוך השקעים שבתפוחי האדמה ומוסיפים מעל גבינת פרמזן. מכניסים לתנור למשך כ 20-25 דק’.


 
אודות המחבר

חוגי בית לבשלניות מתחילות  

המתכון הודפס מאתר - מתכונלה - ספריית המתכונים של ישראל - http://www.matkonela.co.il
http://www.matkonela.co.il/Recipes/Recipe743.aspx
בחזרה למתכון המקורי

הדפס את המתכון