להשרות את גרגירי החומוס עם שקית אחת של אבקת אפייה כ- 12 שעות . לאחר מכן לשטוף את גרגירי החומוס ולבשל ברתיחה כשעה וחצי עם שקית אבקת האפייה שנייה . לבדוק שהגרגירים הופכים למחית במגע יד . במעבד מזון להכניס את השום והפלפל החריף להפעיל את המעבד ולרסק את השום והפלפל . להוסיף את גרגירי החומוס , מי הבישול , מיץ לימון והמלח ולעבד את החומוס למחית חלקה ודלילה . אם יש צורך להוסיף מיץ לימון / מי בישול ע"פ הטעם האישי .להעביר לכלי גדול להוסיף את הטחינה , לערבב היטב ולתקן תיבול . מכמות זו נוצרת שני קילו חומוס מוכן . נשמר במקרר כ - 10 ימים. ויום למחרת הכנת החומוס הוא מתייצב .
בעת בישול גרגרי החומוס יש להסיר בעזרת כף רשת את קליפות גרגרי החומוס שצפים תוך הבישול.