1. מכניסים לסיר את הלשון , מכסים במים מכניסים את 3 גבעולי הסלרי כולל העלים , הגזר , עלי הדפנה, מרתיחים, מורידים את האש וממשיכים לבשל 3 שעות.
2. מקררים את הלשון ומקלפים את העור . (מתקלף בקלות) שומרים את נוזלי הבישול.
3. מחממים בסיר קצת שמן זית, ומוסיפים את הבצל , מטגנים עד להזהבה.
4. חותכים את גבעולי הסלרי הנותרים לטבעות ומוסיפים לבצל מטגנים 5 דקות ומוסיפים את העגבניות.
5. מוסיפים פפריקה , מלח, גרגירי פלפל אנגלי , מוסיפים מנוזלי הבישול של הלשון (עם עלי הדפנה)עד לגובה הירקות והלשון ומרתיחים.
6. חותכים את הלשון לפרוסות 1 ס"מ עובי ומוסיפים לסיר.
7. מורידים לאש קטנה וממשיכים לבשל 40 דקות נוספות ברתיחה עדינה , על אש קטנה.
*ניתן להוסיף בשלב זה תפו"א חתוכים לרבעים - ואז הבישול מתארך לשעה (במקום 40 דקות)
בתיאבון.