נכתב על ידי: עושים גבינות בבית
תאריך: 07/06/2010
בחזרה למתכון

הדפס את המתכון


1. מכניסים לסיר את הלשון , מכסים במים מכניסים את 3 גבעולי הסלרי כולל העלים , הגזר , עלי הדפנה, מרתיחים, מורידים את האש וממשיכים לבשל 3 שעות.

2. מקררים את הלשון ומקלפים את העור . (מתקלף בקלות) שומרים את נוזלי הבישול.

3. מחממים בסיר קצת שמן זית, ומוסיפים את הבצל , מטגנים עד להזהבה.

4. חותכים את גבעולי הסלרי הנותרים לטבעות ומוסיפים לבצל מטגנים 5 דקות ומוסיפים את העגבניות.

5. מוסיפים פפריקה , מלח, גרגירי פלפל אנגלי , מוסיפים  מנוזלי הבישול של הלשון (עם עלי הדפנה)עד לגובה הירקות והלשון ומרתיחים.

6.  חותכים את הלשון לפרוסות 1 ס"מ עובי ומוסיפים לסיר.

7. מורידים לאש קטנה וממשיכים לבשל 40 דקות נוספות ברתיחה עדינה , על אש קטנה.

*ניתן להוסיף בשלב זה תפו"א חתוכים לרבעים - ואז הבישול מתארך לשעה (במקום 40 דקות)

בתיאבון.

 


 
אודות המחבר

אוהבת מאוד לבשל במטבח מכל מגוון המאכלים של כל עדות ישראל.

המתכון הודפס מאתר - מתכונלה - ספריית המתכונים של ישראל - http://www.matkonela.co.il
http://www.matkonela.co.il/Recipes/Recipe674.aspx
בחזרה למתכון המקורי

הדפס את המתכון