אופן הכנת הסירופ:
מחממים את כל החומרים תוך בחישה תמידית עד שהסוכר נמס.
לקישוט:
כפית יוגורט טרה לכל פרוסה
אופן הכנת העוגה:
- מערבבים בקערה את הביצים, יוגורט, טוב טעם, אבקת סוכר וגרדת התפוז.
- מוסיפים לקערה את החמאה והקורנפלור, מערבבים היטב.
- מוסיפים בהדרגה את הקמח ומערבבים עד קבלת מסה (קצת נוזלית) אחידה.
- משמנים תבניות אנגליות במעט חמאה מומסת.
- יוצקים את המסה לתבניות (שליש גובה עד חצי גובה) ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ- 180 מעלות למשך כ- 50 דקות (לבדוק עם קיסם שהעוגה מוכנה)
- מוציאים את העוגות מהתנור ויוצקים עליהן את הסירופ ומצננים.
- פורסים ומגישים בליווי כפית יוגורט לכל פרוסה (על הפרוסה).
המלצת השף:
- להוסיף לעוגה שקדים טחונים (במקום חלק מהקמח)
- להגיש את הפרוסות עם היוגורט בליווי פילטים של תפוזים ו/או אגוזים קלויים
- להגיש בליווי כוס לרוויה
בתיאבון
ברק חורש
שף חברת טרה