נכתב על ידי: עדי מילר
תאריך: 28/02/2009
בחזרה למתכון

הדפס את המתכון


הכנת הרוטב:

בסיר קטן שמים מחממים שמן זית. מוסיפים את השום, מטגנים קלות ומוסיפים את היין.נותנים לאלכוהול להתנדף כדקה ומוסיפים את השמנת.

על אש בינונית מחכים לרתיחה ואז מנמיכים את האש.הרוטב צריך לבעבע קלות. מוסיפים את הזעתר הטרי והיבש תוך כדי ערבוב הרוטב במטרפה (למניעת גושים).הוספת הזעתר תגרום לרוטב להיות סמיך יותר וגם תיתן לו מליחות עדינה.לכן יש להוסיף מלח ופלפל תוך כדי בדיקת הטעם.

נותנים לרוטב לבעבע על אש קטנה לכעוד 5 דקות עד שנהיה סמיך.

ניתן להכין את הרוטב מראש ולחמם שוב בשעת הצורך.

הכנת הדג:

מחממים שמן לטיגון בסיר מתאים.כשהשמן משמיע קולות פצפוץ יש לבדוק את טמפרטורת השמן- זורקים פירור קטן של קמח לסיר- אם הוא צף - השמן חם ניתן להנמיך את האש למינימום, אם הוא שוקע - השמן לא מספיק חם.

חותכים את הסלמון לקוביות של 1.5*1.5 ס"מ.

עוטפים את הקוביות בתערובת הקמח המתובל ומשפדים 2 קוביות על כל שיפוד.

מכניסים בזהירות את השיפודים לשמן החם ל-2 דקות בלבד.

מוציאים ומניחים על נייר סופג.

הרכבת המנה:

שמים את השיפודים על צלחת שטוחה ועליהם יוצקים מהרוטב.

אפשר לקשט בעלי זעתר טריים.

בתאבון !!!

מתכון באדיבות שף עד הבית


 
אודות המחבר

 עדי מילר - השפית הפרטית שלך. ארוחת גורמה גדולה מהחיים, בתוספת יחס אישי - זה המתכון שיוצר לך את ההנאה המובטחת. 

המתכון הודפס מאתר - מתכונלה - ספריית המתכונים של ישראל - http://www.matkonela.co.il
http://www.matkonela.co.il/Recipes/Recipe57.aspx
בחזרה למתכון המקורי

הדפס את המתכון