בסיר כבד מניחים שמן זית ומזהיבים היטב את הבשר מוסיפים כפית כמון כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור. מוציאים ומניחים להתקרר כ 5 דקות. מערבבים את הבשר עם חצי מכמות הירק הקצוץ.
בינתיים מזהיבים את הבצל מוסיפים חצי מכמות הירק הקצוץ + מיץ מחצי לימון סחוט טרי כפית מלח, כפית כמון וכפית פלפל שחור.
ממלאים את תחתיות הארטישוק ומניחים בסיר עם רוטב הבצל והירק מבשלים כ 10 דק'.
מוסיפים את הגמבות שיני השום והעגבניות את כוס המים + מיץ מחצי לימון סחוט טרי.
מפזרים מעל מעט ירק קצוץ ומעט פפריקה אדומה מתוקה.
מבשלים על להבה נמוכה כ 30 דק' ולאחר מכן מעבירים לתנור על חום של 150 מעלות לשעה נוספת.
לקראת ההגשה מעטרים בירק קצוץ טרי.
בתאבון וחג שמח!