נכתב על ידי: שף דויד בן אבו<<<.חבר בהתאחדות השפים והקונדיטורים
תאריך: 16/03/2010
בחזרה למתכון

הדפס את המתכון


. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).

2. מביאים לרתיחה 1/2 2 כוסות מהחלב בסיר גדול מעל אש בינונית.

3. בקערה קטנה מערבבים את הקמח ב- 1/2 כוס חלב. יוצקים את התערובת לחלב החם תוך ערבוב מתמיד עד שמסמיך. מסיירם מהאש ומוסיפים שלושה רבעים מגביע הקוטג`, את הבהרט, החרדל, מלח ופלפל. מתקבל רוטב גבינה.

4. מערבבים את התרד עם הקוטג` הנותר והגבינה הבולגרית.

5. מחממים את השמן בסין טפלון גדול ומוסיפים את השום, הבצל הופלפל האדום ומבשלים תוך ערבוב כ- 35 דקות. מוסיפים את האורגנו, מלח, ופלפל וממשיכים לבשל עוד כ- 3 דקות. מוסיפים לתערובת התרד ומערבבים.

6. משמנים תבנית בתרסיס שמן. יוצקים על התחתית 1/4 כוס מרוטב הגבינה. מניחים 2 דפי לזניה ומעליהם חצי מכמות התרד. חוזרים שוב על השכבות. מסיימים בשכבה של אטריות ורוטב גבינה.

7. מפזרים מלמעלה את הגבינה הקצוצה. מרססים את רדיד האלומיניום בתרסיס שמן ומכסים היטב את התבנית.

8. אופים 30 דקות, מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות עוד כ- 10 דקות עד שמזהיב


 
אודות המחבר

חוגי בית לבשלניות מתחילות  

המתכון הודפס מאתר - מתכונלה - ספריית המתכונים של ישראל - http://www.matkonela.co.il
http://www.matkonela.co.il/Recipes/Recipe511.aspx
בחזרה למתכון המקורי

הדפס את המתכון