פטנט,בצק בלי טירחה ולכלוך.
למי שיבקר לראשונה במשרד התיווך הירושלמי יוזמה ועינייו עצומות עשוי לנחש כי נכנס למטבח של מסעדה.
אצלנו במשרד אוהבים לעבוד,אוהבים נדל"ן ,אוהבים את הלקוחות, אלו חלק מהמכנים המשותפים לכל צוות המשרד אך יש מכנה נוסף חזק לא פחות אהבתנו לאוכל.
מקבץ של אנשים העובדים במקום אחד וחיבתם למזון רבה, הפכה אותנו למדריך מישלין למסעדות ונדל"ן.
עם השנים הפכה ארוחת הצהריים במשרד לטכס כמעט מקודש,בתכנון סדר יומנו מפונה מקום של כבוד לארוחת החברים והתפריט מתחלף מידי יום .
לעיתים אוכל מושקע ומוקפד המגיע ממטבחי החברים ולעיתים אוכל המבושל במקום וריחותיו ממלאים את חלל המשרד ומגיע לשכניניו האהובים המבקשים שלא ישכחו בזמן הסעודה.
אני מתחיל את יומי מוקדם מאוד ומזה תקופה ארוכה לאחר שגיליתי את סוד הבצק המוכן אני מתענג על מאפים משגעים איתם אני מתפנק מפנק את המשפחה,את חברי לעבודה ואת לקוחות המשרד.
אני מכין פוקצה,סמבוסק(אפוי),פיצה,פיתה עם שמן מלח גס ועשבי תיבול ועוד מאפים נפלאים בהמשך מתכונים.
אך החשוב מכל אני מכין את החגיגות האלו מבלי לריב עם אישתי, תרגום-מבלי ללכלך.
בלי קמח,שמרים,מיקסר וכיור מלא כלים.
הסוד כל-כך פשוט שברגע שאמסור אותו ויהפוך לנחלת הכלל לא תאמינו כמה זה נגיש,נוח,וזול והכי חשוב כמתחשק פיצה לא צריך לחשוב פעמיים.
הסוד-איתור מאפיית פיתות חביבה (בירושלים יש המון) ולקנות בצק של פיתות.
הבצק נמכר במחיר נמוך מאוד,מחיר של פיתה אפויה.
אני מחלק כמות של בצק למנות ומקפיא את הכדור שאני יוצר סגור בתוך שקית ניילון.
לטעמי ונוח מאוד כמות של 6-7 פיתות למנה.
בטרם האפיה אני מפשיר את הבצק הקפוא ניתן להפשיר מיידית במיקרו או בתכנון מראש הפשרה במקרר או על השייש.
עם הבצק המופשר ניתן להכין מגוון גדול ומהיר של סוגי מאפים.
מתכונים חביבים אשמח להעביר בקרוב.
בתאבון
מתי פרג'י