נכתב על ידי: דנה זליצקי- עדשים
תאריך: 17/12/2009
בחזרה למתכון

הדפס את המתכון


· בסיר עם מים חמים שמים את קוביות הבטטה ומבשלים עד שמתרככות. (נועצים מזלג ורואים שהמרקם כבר רך)
· במקביל, במחבת מטגנים את קוביות הבצל בכף מים חמים, ומערבבים. לאחר שהמים התאדו מוסיפים עוד כף מים ומערבבים היטב. לאחר שהבצל קיבל שקיפות מסוימת מוסיפים 2 כפות שמן זית , שיני שום כתושות ואת הבזיליקום ומערבבים היטב למשך 3 דקות ומכבים את האש.
· לאחר שהבטטות התרככו, מסננים את המים ומועכים את הבטטות לעיסה.
· בקערה טורפים ביצה, מוסיפים את עיסת הבטטה והבצל ומערבבים היטב.
· מוסיפים לקערה את הקמח והמלח ומערבבים.
· מחממים תנור לחום בינוני ומשמנים ב 1 כף שמן זית ניר אפיה ושמים בתבנית.
· יוצקים בכף את התערובת מהקערה לתבנית. רצוי לשמור על מרווחים ולעשות לביבות קטנות.
· שמים בתנור לחום בינוני עד שהלביבות מזהיבות (כ 12 דקות) , הופכים את הלביבות ומחזירים לתנור ל12 דקות נוספות
        או עד שהן מזהיבות..
· מכבים את התנור ולא מוצאים את הלביבות אלא משאירים אותם בחום התנור לכ7 דקות נוספות.
· מוציאים ואוכלים. הכי טעים ישר מהתנור.
· אפשר להגיש עם יוגורט צאן בצד למי שרוצה.

 הערה- זמני האפיה בתנור יכולות להשתנות מתנור לתנור, אז אנא קחו זאת בחשבון


 
אודות המחבר

דנה  היא נטורופתית, מרצה בחוגי בית ומעבירה סדנאות לבישול בריא במסגרת "עדשים".

המתכון הודפס מאתר - מתכונלה - ספריית המתכונים של ישראל - http://www.matkonela.co.il
http://www.matkonela.co.il/Recipes/Recipe435.aspx
בחזרה למתכון המקורי

הדפס את המתכון