אופן הכנת המלית:
מניחים בסיר כף שמן זית ומזהיבים היטב את שני הבצלים הקצוצים. כ 10 דק'
מוסיפים את קוביות הירקות והתבלינים ומאדים עוד 10 דק'.
מי שמכין מתכון בשרי מוזמן להוסיף את הבשר בשלב זה ולערבב היטב כ -3 דק' עד שהבשר
משנה את צבעו.
מכבים את האש מוסיפים את האורז, הפטרוזיליה והעגבנייה המגורדת, מוסיפים את הטחינה
ומערבבים היטב זהו המלית מוכנה!
אופן הכנת הרוטב:
מניחים שמן זית בסיר מאדים קלות את השום מוסיפים את כל יתר המרכיבים ומבשלים כחצי
שעה על אש קטנה.
עכשיו לשלב המילוי – הכי קל למלא פלפלים פשוט חותכים בעדינות את החלק העליון –
ומרוקנים את הליבה – הכי קל בעזרת כף פרז'יאן (להשיג בחנויות הבישול המקצועיות).
את החלק העליון עם העוקץ שומרים לאחר כך יכול לשמש כמכסה או לחילופין ניתן להשתמש
בפרוסת עגבנייה דקה כמכסה.
בצל ניתן למלא ע"י הפרדת הגלדים הכי קל אם מאדים אותו 2 דק' מעל סיר עם מים חמים או
במיקרו.
קישואי מלך תענוג למלא יוצא גם טעים וגם מאד יפה.
חצילונים זהו מעדן של ממש אם הצלחתם להשיג הרווחתם.
ממלאים את הירקות לא עד הסוף – האורז תופח מעט אם דוחסים את המילוי יוצא דחוס מידי
ופחות טעים.
מניחים מסדרים בצפיפות בתוך סיר ומוזגים סביב בעדינות את הרוטב צריך להגיע לגובה של
מחצית מגובה הממולאים.
מבשלים כ 15 דק' על אש קטנה ולאחר מכן לתנור שחומם מראש ל 220 מעלות 10 דק' נוספות.
מנמיכים את חום התנור ל180 מעלות ואופים עוד 15 דק'.
זהו מוכן
בתאבון!
מוגש באהבה
שרון וסהר
אהבה במטבח