נכתב על ידי: יוני שרמן
תאריך: 24/11/2009
בחזרה למתכון

הדפס את המתכון


1. שמים בקערת מערבל את כל חומרי הבצק. (יש להקפיד שהמלח לא ייגע בשמרים בהתחלה) לשפוך את החומרים לפי הסדר הכתוב פרט לשמן.
2. לשים בעזרת וו הלישה 3 דקות במהירות נמוכה ולאחר מכן כ-4-5 דקות נוספות במהירות בינונית.
במידה והבצק רך מידי יש להוסיף בשלבי הלישה הראשונים מעט קמח (שהבצק יהיה נוקשה מעט).
3.יוצרים מהבצק כדור ושופכים מעליו את השמן כך שכל הכדור יהיה מצופה ומניחים לתפיחה ראשונה 30 דקות.
4. לאחר התפיחה יש לחלק את הכדור ל4- כדורים שווים. מניחים שלושה כדורים בצד ומתחילים לעבוד עם הכדור הראשון. מרדדים את הכדור לעלה עגול גדול (לא דק מידי) מניחים במרכז העלה 250 גרם מהגבינת פטה כבשים בצורה מפוררת. לאחר ששמנו את הגבינה אנו סוגרים את קצוות הבצק מעל הגבינה המפוררת. וכך נוצר בצק במילוי גבינה. עכשיו מרדדים שוב לעלה עגול ומניחים אותו על תבנית תנור עם נייר אפייה. כך נוצר בצק במילוי גבינת פטה כבשים.
6. כך עושים לכל שלושת הכדורים הנותרים ממלאים בגבינה פטה ומרדדים לעלה עגול.

אפשרויות לשיפור:

1.פוקאצ'ה עם עגבניות  ובצל לבן- פורסים בצל לטבעות, מטגנים קלות במחבת עם מעט שמן
ושום. מקררים ומפזרים מעל הבצק שתפח בתבנית עם תוספת של פרוסות עגבניה שום טרי
וגבינת פטה  מפוררת . ואופים בתנור בחום של 180 מעלות.

2.פוקאצ'ה עם רצועות פלפל אדום קלוי ושום טרי וזיתים – וחותכים לרצועות ומטגנים קלות
במחבת עם מעט שמן מלח ושום את הפלפל האדום, מפזרים על הבצק את הרצועות, פרוסות שום טרי זיתים ירוקים / שחורים וגבינת פטה מפוררת ואופים בתנור בחום של 180 מעלות.


3.פוקאצ'ה עם זעתר ושמן זית - מערבבים בקערה זעתר עם שמן זית ומושחים את הבלילה על
הבצק מלמעלה (כמו פיתה עם זעתר)
ואופים בתנור בחום של 180 מעלות.


 
אודות המחבר

יוני שרמן - קייטרינג חלבי

מתמחה באירועי גורמה חלביים וקייטרינג חלבי.

המתכון הודפס מאתר - מתכונלה - ספריית המתכונים של ישראל - http://www.matkonela.co.il
http://www.matkonela.co.il/Recipes/Recipe391.aspx
בחזרה למתכון המקורי

הדפס את המתכון