שמים בסיר בינוני את הדלעת , העגבניות ומרק תוך כדי כיסוי.
מתבלים במלח פלפל, מכסים ומבשלים עד שהדלעת תתרכך בערך חצי שעה. מוסיפים את הסלרי ומבשלים 5 דקות.
מצננים מעט, ומוציאים את גבעול הסלרי.
מעבירים את המרק למעבד מזון ומעבדים למחית חלקה.
דוחסים במסננת דקה ומעבירים חזרה לסיר.
בהגשה מוסיפים למרק את השמנת ומתבלים במלח פלפל.
קולים את הקוקוס במחבת מספר דקות עד שיזהיב, וזורים על המרק בקעריות האישיות.
אם מגישים קר, שומרים כמה שעות במקרר.