לערבב את האגוזים עם 75 גר` חמאה ולהדק היטב לתחתית משומנת של תבנית קפיצית "22. לחמם תנור לחום בינוני (180 מעלות). להקציף יחד את החמאה וחצי כוס סוכר. להוסיף את החלמונים, הגבינה ותמצית השקדים. בקערה להקציף את החלבונים לקצף יציב ולהוסיף את שארית הסוכר. לערבב את 2 התערובות ולשפוך מעל בסיס האגוזים. לאפות כ- 30 דקות. להוציא את העוגה. בסיר קטן לערבב את הריבה עם 1 כף מים עד המסה חלקית. למרוח מעל העוגה. לשפוך את השמנת מעל הריבה וליישר. להוריד את חום התנור ל 160 מעלות, להחזיר העוגה לתנור ל 10 דקות. לכבות את התנור ולהוציא את העוגה. להעביר את העוגה לצלחת הגשה. לפזר מלמעלה את השוקולד המגורר ולשמור במקרר. טיפ - אני נוהגת להקפיא את השוקולד טרום גירור לחצי שעה . הגירור יותר קל והשוקולד לא נדבק למגרדת במיוחד עכשיו בחודשי הקיץ.