נכתב על ידי: יורם טרבלסי
תאריך: 22/02/2009
בחזרה למתכון

הדפס את המתכון


מרתיחים מים בסיר גדול עם מעט מלח

שוטפים טוב טוב את האורז

שופכים את האורז לתוך הסיר ומערבבים עד להפרדה של הגרגירים

כאשר האורז בשל -- בדיק ה טועמים - מסננים את האורז במים קרים ושמים בצד

את הדלורית חותכים לפרוסות ומקפיצים עם מעט שמן זית מוסיפים רבע מכמות הצנוברים למחבת ולאחר כדקה מוציאים ומניחים בקערה נפרדת .

את המחבת מחזירים לאש ומטגנים במעט שמן את הקישוא והכרובית חתוכים גס מכבים ומניחים בצד

שמים סיר גדול על אש נמוכה שמים חצי מכמות השמן מגרדים את לימון את הגרידה שמים בצד את הלימון חותכים לפרוסות גם את התפוחי אדמה לפרוסות

מניחים בתחתית הסיר בפזור על כל התחתית את הבצל הפטרוזיליה הכוסברה והנענה

מסדרים מעלהם את פרוסות הלמון , ואחר מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה

מערבבים את גרדת הלימון עם מלח והפלפל שחור יחד עם האורז המוכן

שמים שיכבה של כשני סמ' אורז מתובל

מעל שמים את הדלורית המוקפצת עם הצנוברים

שוב שכבה של אורז ומפזרים חצי מכמות הערמונים ושרש הסלרי קצוץ דק

שוב שיכבה דקה של אורז ומעל את הכרובית עם הקישוא וחצי חבילת מרגרינה שמים את פרוסות הבטטה מסביב בדפנות הסיר ולחצים כלפי מטה

מערבבים את יתרת האורז עם הצימוקים ,הערמונים הנותרים , והצנוברים

מוסיפים לסיר את האורז המעורבב כשכבה אחרונה

את פרוסות העגבניה דוחסים בצידי הסיר ואת יתרת המרגרינה מפזרים מעל

מכסים עם מגבת מכסה הסיר הפוך ועליו משהו כבד

מנמיכים את האש הכי נמוך שאפשר מבשלים כשעה

לאחר  כשעה מוסיפים את עלי הבזיליקום השמיר ויתרת השמן מכסים ומבשלים עוד כחצי שעה

להגשה מוציאים את העלים

ומגישים בצלחת גדולה או מנות אישיות

בתאבון


 
אודות המחבר
המתכון הודפס מאתר - מתכונלה - ספריית המתכונים של ישראל - http://www.matkonela.co.il
http://www.matkonela.co.il/Recipes/Recipe17.aspx
בחזרה למתכון המקורי

הדפס את המתכון