נכתב על ידי: אופיר
תאריך: 29/12/2014
בחזרה למתכון

הדפס את המתכון


מכינים מעל אש קטנה סיר בינוני עם מים ומביאים לרתיחה עדינה. חשוב לוודא שהסיר בגודל כזה שתחתית קערת המיקסר יכולה להכנס ולגעת במים בקלות.

מניחים בקערת המיקסר את הסוכר והחלבונים, ומערבבים קלות. מעל הסיר עם המים החמים ממשיכים לערבב את הסוכר והחלבונים עד שהסוכר נמס- ולא מעבר לכך! חשוב לשמור שהחלבונים לא יתחממו, אלא רק יגיעו לשלב שבו הם נעימים למגע והסוכר נמס.

מחברים את הקערה למיקסר ומקציפים במהירות גבוהה. כאשר הקצף מתחיל להיות יציב, מוסיפים את הלימון וגרידת הלימון פנימה. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב מאוד. אם רוצים, ניתן להוסיף כמה טיפות של צבע מאכל, אבל ממש לא חובה.

מעבירים את הקצף לשקית זילוף, ומזלפים על תבנית מרופדת בנייר אפייה נשיקות בגודל הרצוי.

מפזרים מעל הנשיקות את שברי העוגיות.

אופים בתנור שחומם מראש ל150 מעלות עד שהנשיקות יבשות ונפרדות מנייר האפייה בקלות. זמן האפייה משתנה בהתאם לגודל הנשיקות.

המתקון מפורסם בחנות האינטרנט "המאפים של תמר" בכתובת הזו
מאפים ללא גלוטן

 


 
אודות המחבר
המתכון הודפס מאתר - מתכונלה - ספריית המתכונים של ישראל - http://www.matkonela.co.il
http://www.matkonela.co.il/Recipes/Recipe1522.aspx
בחזרה למתכון המקורי

הדפס את המתכון