נכתב על ידי: אופיר
תאריך: 30/11/2014
בחזרה למתכון

הדפס את המתכון


מה צריך בשביל הכנת לביבות כרישה?

  • 3-4 גבעולי פרסה (הידועים גם ככרישה או לוף) גדולים
  • תפוח אדמה בינוני- גדול
  • 4-5 ביצים
  • 5-6 כפות קמח רב תכליתי ללא גלוטן
  • מלח ופלפל
  • שמן לטיגון
  • מה עושים?

    קולפים את תפוח האדמה, מגררים אותו על פומפיה, ומניחים במסננת מעל קערה כדי לייבש ממנו את כל הנוזלים.

    מורידים את השכבה החיצונית של גבעולי הפרסה ושוטפים. חותכים את הגבעולים לחצי, ואז חותכים אותם לאורכם- פעמיים, ואז קוצצים לטבעות. מניחים את הפרסה בקערה עם מיים קרים, ובוחשים כדי לשטוף מהפרסה את החול ומסננים. מרתיחים קומקום מלא במים, ושופכים אותו מעל הפרסה, נותנים לפרסה להתבשל במשך 2-3 דקות, עד שהיא מרוככת- מסננים ומייבשים היטב.

    מוסיפים לפרסה את תפוח האדמה, הביצים, הקמח, ומתבלים. מערבבים היטב ואז קוצצים אותה מעט בעזרת מערבל מוט- אנחנו לא רוצים שיצא לנו מרק, רק לרכך קצת את התערובת- ולכן קוצצים אותה רק קצת (אפשר גם במעבד מזון). נותנים לתערובת לנוח כעשרים דקות. אחרי עשרים דקות בודקים אם התערובת יציבה מספיק, אם לא- מוסיפים עוד קצת קמח, אם היא יציבה מידי, מוסיפים עוד ביצה.

    מחממים בערך סנטימטר שמן במחבת. בעזרת שתי כפות מעבירים מהתערובת לשמן החם, מטגנים משני הצדדים עד שהלביבות מזהיבות. אני אוהבת לטעום את הלביבות הראשונות, כדי לוודא שהתיבול לטעמי והמרקם לטעמי- אם יש צורך בתיקונים אני מוסיפה מלח, פלפל, קמח או ביצה לפי הצורך וממשיכה לטגן.

    הלביבות טעימות אפילו יותר כשהן קרות (לא ישר מהמקרר, אבל בטמפרטורת חדר) והן מצוינות להקפאה ולשליפה בעת הצורך.

    בתאבון!


     
    אודות המחבר
    המתכון הודפס מאתר - מתכונלה - ספריית המתכונים של ישראל - http://www.matkonela.co.il
    http://www.matkonela.co.il/Recipes/Recipe1521.aspx
    בחזרה למתכון המקורי

    הדפס את המתכון