נכתב על ידי: Calaora
תאריך: 01/06/2013
בחזרה למתכון

הדפס את המתכון


אחרי שלשנו והתפחנו אנו מדליקים את התנור לחום הכי גבוה בתנור.ביינתיים לפני הורדת הבצק למשטח העבודה נכין את ההשרייה:נשפוך את את כוס הסילאן לקערה בינונית עם המיים ונערבב לאחר מכן נוסיף את כף הקמח ונערבב לתערובת אחידה ללא גושים.על מגש גדול נשפוך את השומשום.חזרנו לבצק לחזור על תהליך לישה של דקה להוצאת אוויר, לחלק את הבצק ל-9 חלקים שווים.כל חלק לגלגל לכדור פחוס מעט .אחרי שסיימנו לקחת כדור רצוי להתחיל מהראשון שגלגלנו מכיבן שהוא הספיק לנוח מעט וכן הלאה הבא בתור,ולחלק לחצי .לגלגל כל חצי לנקניק ארוך לא דק מדיי כמובן ולא ארוך מדי בפרופורציה לגמישותו של הבצק,לקחת קצה אחד של נקניק ולהצמיד לקצה של הנקניק השני וללפף כמו צמה .לקחת את שתי הקצוות של הצמה וליצור מן קשר ולהדק בכדי שבאפייה הבצק ישאר בצורתו ולא יפתח, כך נוצרת צורת הביגללהמשיר כך עד סיום כל  התהליך ושוב מתחילים מהראשון שיצרנו וטובלים אותו במרינדה טוב טוב מרפדים בשומשום ,הרבה שומשום. לא לפחד מהבצק אם הוא קצת מתעוות לעשות את תהליך ההשרייה בעדינות ולהניח על תבנית מרפדת עם מעט קמח על הנייר ולסדר את הבייגל בעדינות .בתבנית אחת של תנור נכנסים ארבעה בייגל ,הבייגל נאפה בחום של 220 עד להשחמה מעט ,באמצע התנור כמו לחם שוב לא לשכוח תבנית בינונית עם מים בכדי לתת לחות לבייגל. לצננן על רשת ולאכול בתאבון.


 
אודות המחבר
המתכון הודפס מאתר - מתכונלה - ספריית המתכונים של ישראל - http://www.matkonela.co.il
http://www.matkonela.co.il/Recipes/Recipe1497.aspx
בחזרה למתכון המקורי

הדפס את המתכון