נכתב על ידי:
ריצ' קצפת - Rich's
תאריך:
09/10/2012
בחזרה למתכון
הדפס את ה
מ
תכון
להכנת הבסיס,
במעבד מזון מערבבים יחד בפולסים את הקמח והחמאה לקבלת פירורים. מוסיפים קצפת ריצ' ומעבדים מעט, רק עד קבלת כדור בצק. עוטפים ביריעת ניילון נצמד ומצננים שעה במקרר.
מרדדים את הבצק הקר על משטח מקומח ושוטחים על התחתית והדפנות של תבנית פאי נשלפת, בקוטר 28 ס"מ. דוקרים הטב במזלג או מכסים ברדיד אלומיניום, צמוד לבצק.
אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות. אם מכסים ברדיד אלומיניום, מרחיקים את הכיסוי אחרי כ-10 דקות ואופים מספר דקות, עד שהבצק הזהיב. מוציאים מהתנור ומצננים כרבע שעה.
להכנת המילוי,
מערבבים את הג'לטין עם המים וממיסים מעל אמבט מים חמים.
בעזרת מקציף ידני מקציפים בקערה את החלמונים עם חצי כוס סוכר, מוסיפים את הקליפה ומיץ הלימון. מחממים מעל אמבט מים חמים תוך בחישה, עד שהתערובת מסמיכה מעט. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את הג'לטין. מכסים ביריעת ניילון נצמד.
מקציפים את הקצפת.
מקציפים בנפרד את החלבונים עם הסוכר הנותר. מנמיכים מאוד את מהירות המיקסר ומקפלים פנימה את קציפת החלמונים והלימון ואז את הקצפת. שוטחים על הבצק האפוי. שומרים במקרר.
אודות המחבר
המתכון הודפס מאתר - מתכונלה - ספריית המתכונים של ישראל - http://www.matkonela.co.il
http://www.matkonela.co.il/Recipes/Recipe1464.aspx
בחזרה למתכון המקורי
הדפס את ה
מ
תכון