נכתב על ידי:
ריצ' קצפת - Rich's
תאריך:
09/10/2012
בחזרה למתכון
הדפס את ה
מ
תכון
להכנת הבצק,
חותכים את החמאה לקוביות ומפוררים אותה בקצות האצבעות לתוך הקמח. מוסיפים את המים הקרים ויוצרים כדור בצק. שוטחים את הבצק בתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ, דוקרים במזלג. מכסים את הבצק ברדיד אלומיניום.
אופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש לחום גבוה, 220 מעלות. מוציאים מהתנור ומסירים את הכיסוי. אופים 5 דקות נוספות.
להכנת המילוי
, ממיסים את הסוכר בסיר כבד יבש על אש בינונית, עד שמתקבל קרמל בהיר.
בינתיים מחממים קצפת ריצ' כמעט עד רתיחה, אפשר במיקרוגל, מוסיפים בזהירות לקרמל ומערבבים בכף עץ עד שמתקבל רוטב טופי אחיד. דרושה מעט סבלנות.
מסירים מהאש ומוסיפים את האגוזים והווניל, מערבבים ושוטחים על הבצק.
מנמיכים את חום התנור לבינוני, 170 מעלות וממשיכים לאפות 20 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומצננים. שומרים במקרר, אפשר זמן ממושך.
אפשר להכין פאי אישי, זמן האפייה קצר יותר.
אודות המחבר
המתכון הודפס מאתר - מתכונלה - ספריית המתכונים של ישראל - http://www.matkonela.co.il
http://www.matkonela.co.il/Recipes/Recipe1462.aspx
בחזרה למתכון המקורי
הדפס את ה
מ
תכון