נכתב על ידי:
ריצ' קצפת - Rich's
תאריך:
09/10/2012
בחזרה למתכון
הדפס את ה
מ
תכון
להכנת הבצקים,
שוטחים את הבצק לעלה בגודל 30 על 30 ס"מ וחותכים לשלוש רצועות שוות בגודלן. מניחים על תבנית אפייה ודוקרים היטב במזלג.
אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש לחום גבוה, 220 מעלות. הופכים. מנמיכים את החום לבינוני, 180 מעלות ואופים עד שהבצקים הזהיבו. מצננים. על משטח מרופד ביריעת ניילון נצמד מניחים את רצועות הבצק אחת על גבי השנייה. עוטפים בניילון הנצמד ומקפיאים כחצי שעה. בעזרת סכין חדה פורסים את 3 הרצועות לפרוסות ברוחב כ-3 ס"מ.
להכנת הקרם
, מחממים בסיר ריצ'קפה עם מקל וניל חצוי, כמעט עד רתיחה.
טורפים בקערה את החלמונים ומוסיפים בהדרגה את הקורנפלור, הקמח והסוכר. מערבבים עד שמתקבלת תערובת חלקה. מוסיפים מעט מהנוזל החם ומערבבים במהירות. מחזירים לסיר תוך בחישה מתמדת. מבשלים על אש נמוכה עד קבלת קרם סמיך ומבריק. מסירים מהאש, מרחיקים את מקל הווניל ומערבבים פנימה את קוביות החמאה. מכסים בניילון נצמד כשהניילון צמוד לקרם. מצננים כשעה במקרר.
מקציפים קצפת ריצ'.
מקציפים את הקרם הקר ומקפלים לתוכו בעדינות את הקצפת.
מניחים שכבה אחת של פרוסות בצק עלים אפוי בתבנית מוארכת, באורך 30 ס"מ, מרופדת ביריעת ניילון נצמד שגולשת על הדפנות. מורחים בחצי מכמות הקרם. מניחים מעל עלה פרוס נוסף, מורחים בקרם הנותר ומכסים בפרוסות עלה הבצק האפוי שנותר. מכסים בניילון שגלש מעל הדפנות ושומרים במקרר. לפני ההגשה מוציאים מהתבנית בעזרת יריעת הניילון, מחלקים למנות לפי הפרוסות ומפזרים מעל אבקת סוכר.
אודות המחבר
המתכון הודפס מאתר - מתכונלה - ספריית המתכונים של ישראל - http://www.matkonela.co.il
http://www.matkonela.co.il/Recipes/Recipe1459.aspx
בחזרה למתכון המקורי
הדפס את ה
מ
תכון