נכתב על ידי: ריצ' קצפת - Rich's
תאריך: 21/06/2012
בחזרה למתכון

הדפס את המתכון


  • לבסיס: שמים את כל המרכיבים במיכל מעבד מזון ומעבדים עד לקבלת פרורים גדולים. מוציאים מהמעבד למשטח עבודה ויוצרים בעדינות בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר לפחות שעתיים לפני השימוש.
  • לפרורי בצק: בקערת שמים בקערת מערבל את כל המרכיבים היבשים ומערבלים. מוסיפים את החמאה ומערבלים עד לקבלת פרורים גדולים. מוסיפים את הריויון ומערבלים עד להטמעתו בבצק והפרורים נשארים. מעבירים למקרר עד לשימוש.
  • מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (175 מעלות) במצב טורבו.
  • מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מרדדים בתוך התבנית את הבצק לבסיס העוגה לעיגול בעובי 1/2 ס"מ ובקוטר התואם לתבנית העוגה.
  • מרפדים תבנית תנור נוספת בנייר אפייה ומפזרים בתוכה את פרורי הבצק.
  • מכניסים את שתי התבניות לתנור ואופים יחד כ-12 דקות, או עד להזהבה. מצננים כ- 10 דקות בטמפרטורת החדר . מניחים את הבסיס לעוגה בתחתית התבנית הקפיצית.
  • למוס גבינה: בקערת מיקסר מקציפים במהירות גבוהה מיכל שמנת וסוכר עד לקבלת קצפת יציבה ומניחים בצד. שמים בקערה נפרדת גבינה לאפייה. מערבבים בכוס מיץ תפוזים וג'לטין בעזרת מזלג. מחממים במיקרוגל כחצי דקה, מערבבים עד להעלמת הגושים ומוסיפים לקערת הגבינה תוך כד הקצפה קלה. מוסיפים אל קערת הקצפת, תוך כדי קיפול את תערובת הגבינה וגרידת הלימון והתפוז עד לקבלת מוס אחיד. שופכים את המוס אל התבנית ומעבירים למקפיא ל-10 דקות. מפזרים מעל לעוגה את הפרורים.
  • מעבירים למקפיא לשעתיים לפחות או למקרר ל-4 שעות לפחות. משחררים את שולי העוגה מהתבנית בעזרת סכין ומגישים.

  •  
    אודות המחבר
    המתכון הודפס מאתר - מתכונלה - ספריית המתכונים של ישראל - http://www.matkonela.co.il
    http://www.matkonela.co.il/Recipes/Recipe1443.aspx
    בחזרה למתכון המקורי

    הדפס את המתכון