נכתב על ידי: רמיסאן
תאריך: 18/02/2012
בחזרה למתכון

הדפס את המתכון


שלב ראשון -  מערבבים הכל למעט הלימון, המרק והשום,

יש ללוש כמו בצק. שלב שני  - מוסיפים נוזלים לאט לאט , מערבבים ולשים שוב כמו בצק. שלב שלישי  - מוסיפים את השום ומערבבים היטב. שלב רביעי - מכסים התערובת בנילון נצמד ומכניסים למקרר לכ-12 עד 36 שעות. שלב חמישי ואחרון - מכינים כוס עם מעט שמן ומים , טובלים ומרטיבים את היד ויוצרים קציצות קבב עם היד. בשלב זה אפשר להדליק את הגריל ולהכין, או להקפיא את הקבבים לשימוש עתידי.   תחליפים לציר עצמות לפי סדר יורד: - ציר אחר ( עוף, ירקות ). - כפית אבקת מרק עוף או ירקות מושרת בחצי כוס מים חמים ומצוננת. - חצי כוס מי סודה חזקה. - חצי כוס מים קרים.   בעיקרון אפשר גם לגוון בבשר , אפשר להכין מצוואר במקום צלעות או לערבב, אפשר לחלק לחצי בשר בקר וחצי בשר כבש ( אבל לא להוסיף אליה בשום אופן, אלא חלקים שמנים איכותיים יותר) אם מתעקשים אפשר שליש בקר, שליש כבש, שליש חזיר, אבל הקבב הרומני הבסיסי הוא מבשר בקר בלבד.   ולסיום יש לזכור שאין דבר כזה יותר מידי שום!


 
אודות המחבר
המתכון הודפס מאתר - מתכונלה - ספריית המתכונים של ישראל - http://www.matkonela.co.il
http://www.matkonela.co.il/Recipes/Recipe1426.aspx
בחזרה למתכון המקורי

הדפס את המתכון