המצרכים לצלי:
לחמם בסיר את השמן ולטגן עד הזהבה את העוף ולהעביר לקערה. להוסיף לסיר את הבצל ולטגן עד הזהבה, להוסיף את השום והגזר להמשיך לטגן תוך כדי ערבוב עוד כשתי דקות. להוסיף את התבלינים ולערבב, להחזיר את העוף ולהוסיף את המים ולבשל ברתיחה כשעה ועשרים דקות, לכבות את האש ולהגיש בתוספת גרישה.
אופן הכנת הגרישה:
מחממים שמן בסיר ומטגנים 1/4 כוס סולת תוך עירבוב מתמיד שלא ישרף, כשהסולת מזהיבה ונהיית מעט חומה מוסיפים את יתר הסולת מערבבים היטב שלא יהיו גושים ומוסיפים את המים הפלפל והמלח , כל הזמן בוחשים עד שהסולת מתקשה ומוכנה , יוצקים לצלחת הגשה ומעל או על יד מגישים את הצלי.
בתאבון.