נכתב על ידי: שף יעקב
תאריך: 31/12/2011
בחזרה למתכון

הדפס את המתכון



מכניסים לקערת המיקסר את הקמח, ומוסיפים לו שמרים וסוכר. מערבבים מעט, מוסיפים את שמן הזית ומערבבים שוב.
מוסיפים  באיטיות מים אל תוך הקערה, ובמקביל מערבלים את הקרח הגרוס אל תוך הבצק. מטרתו היא להאט את פעילות השמרים.
לשים כ-10 דקות ומסיפים את המלח. ממשיכים ללוש עוד כ-10 דקות נוספות.
מכסים את הקערה במגבת נקייה ומניחים אותה בצד לחצי שעה. 
מחלקים את הבצק לכדורים של -250 גרם ונותנים להם לתפוח במקרר במשך חצי שעה נוספת.. בזמן הזה לחמם את התנור לחום מקסימלי לוקחים כדור בצק ויוצרים בו בעזרת האצבעות שקעים, עד שהוא הופך לפוקצ'ה מרודדת, עושים זאת ביד ולא במערוך כדי לשמור את האוויר בפנים. על הבצק להיות בטמפטורת החדר וכך הוא יהיה גמיש יותר , עושים זאת עם שאר הכדורים.. מניחים כל 3 פוקצ'ות בתבנית אפייה מרופד בנייר אפייה מזרזפים שמן זית כך שיכנסו בשקעים שנוצרו ע"י הלחיצות בבצק  ואופים כ-5-7 דקות, או עד שהפוקצ'ה הופכת שחומה אם רוצים להוסיף ירקות וגבינות אז בשלב שלפני האפייה

מומלץ להגיש לצד ממרח עגבניות מיובשות, טפנד זיתים, ממרח אנשובי .

בתאבון


 
אודות המחבר

הכנת תבשילים לפי בקשת הלקוח מכל המטבחים לסופי שבוע  מאזור גדרה ועד קרית מלאכי והמושבים סביב פלאפון להזמנות : 0545729258. מינימום להזמנות 4 מנות.

המתכון הודפס מאתר - מתכונלה - ספריית המתכונים של ישראל - http://www.matkonela.co.il
http://www.matkonela.co.il/Recipes/Recipe1384.aspx
בחזרה למתכון המקורי

הדפס את המתכון