נכתב על ידי: שף יעקב
תאריך: 11/12/2011
בחזרה למתכון

הדפס את המתכון


לפטה

לחמם במחבת 50 גרם חמאה ושמן, להוסיף את הבצלים ולטגן עד הזהבה קלה, להוסיף את הכבדים ולטגן תוך כדי ערבוב כשתי דקות להפוך ולטגן עוד דקה, להעביר לקערה לצינון, לאחר מכן לשפוך את הנוזלים שהצטברו בקערה, להעביר את הכבדים והבצל למעבד מזון, להוסיף את המלח, הפלפל, הליקר והחמאה, לעבד לממרח חלק, לרפד תבנית אינגליש קייק  בניילון נצמד כאשר משאירים שוליים משני צידי התבנית. לפזר שברי פיסטוק או קשיו למי שאוהב, לצקת את הפטה לתבנית לשטח ולישר את הפטה, לא ללחוץ חזק מדי, לסגור בשולי הניילון ולהכניס למקרר ל-24 שעות, להגשה. לפתוח את שולי הניילונית ולהפוך בזהירות את התבנית על צלחת הגשה, לפרוס פרוסות ולהגיש לצד ריבת הבצל.

ריבת הבצל

להכניס לסיר את הבצילים ולהוסיף את הסוכר, לערבב עד שהסוכר נמס, להוסיף את היין להנמיך את הלהבה ולבשל עד שכל הנוזלים מתאדים, מעבירים לצנצנת או קערה לצינון ומגישים לצד הפטה.

 

בתאבון


 
אודות המחבר

הכנת תבשילים לפי בקשת הלקוח מכל המטבחים לסופי שבוע  מאזור גדרה ועד קרית מלאכי והמושבים סביב פלאפון להזמנות : 0545729258. מינימום להזמנות 4 מנות.

המתכון הודפס מאתר - מתכונלה - ספריית המתכונים של ישראל - http://www.matkonela.co.il
http://www.matkonela.co.il/Recipes/Recipe1361.aspx
בחזרה למתכון המקורי

הדפס את המתכון