נכתב על ידי: ריצ' קצפת - Rich's
תאריך: 26/10/2011
בחזרה למתכון

הדפס את המתכון


  1. מחממים את התנור לחום נמוך מאוד (100 מעלות). מרפדים שתי תבניות תנור בניירות אפייה.
  2. הבסיס: שמים את החלבונים בקערת המערבל ומקציפים במהירות גבוהה כ- 3 דקות עד לקבלת קצף יציב מאוד. מוסיפים מחצית מכמות הסוכר ומקציפים במהירות גבוהה כדקה נוספת. מוסיפים את שארית הסוכר ומקפלים בתוך הקצף בעזרת מרית. מעבירים את הקצף לשק זילוף ומזלפים על התבניות עיגולים שלמים בקוטר 5 ס"מ, וברווחים של כ- 3 ס"מ זה מזה. מזלפים בשולי כל עיגול שתי קומות של קצף ליצירת דפנות גבוהות. אופים שעתיים וחצי, מוציאים ומצננים. (הבסיסים נשמרים שבועיים בכלי אטום בטמפרטורת החדר).
  3. הרוטב: שמים בסיר קטן את הפירות, המים, הסוכר ומקל הקינמון ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לבינונית וממשיכים לבשל כ-10 דקות עד שהרוטב מסמיך קצת. מאחסנים במקרר עד להגשה.
  4. המלית: לפני ההגשה שמים את השמנת וסוכר הווניל בקערת המערבל ומקציפים לקצפת יציבה.
  5. ההרכבה: ממלאים כל בסיס בשתי כפות שמנת, יוצקים מעל כף מהרוטב ומגישים

 
אודות המחבר
המתכון הודפס מאתר - מתכונלה - ספריית המתכונים של ישראל - http://www.matkonela.co.il
http://www.matkonela.co.il/Recipes/Recipe1321.aspx
בחזרה למתכון המקורי

הדפס את המתכון