נכתב על ידי: שף יעקב
תאריך: 11/10/2011
בחזרה למתכון

הדפס את המתכון


להכנת המלית:

במחבת לחמם את השמן ולטגן את הבצל והסוכר כשלוש דקות, להוסיף את הפטריות ולהמשיך לטגן עד שהפטריות נופלות. להוסיף את כבדי העוף ולערבב ולהמשיך לטגן עוד כחמש דקות, להוסיף את שאר המצרכים לערבב היטב לעוד דקה ולהעביר את תוכן המחבת למסננת בכדי להפטר מעודפי השמן, לצנן במסננת את התערובת לסדר דף של בצק עלים כך שבגלגול אחד הבצק יעטוף את המלית וקצת יסגור על צידו השני של הבצק .לסגור את צידי הבצק כלפי מטה, להניח על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה כאשר אזור הפתח כלפי מטה למרוח בביצה, אפשר לפזר מעל
קצח ושומשום, לאפות בתנור בחום של -180 מעלות כ-25 דקות או עד שמזהיב,

 להגשה פורסים פרוסה ומניחים מעל רוטב פטריות ומגישים

רוטב פטריות

אופן ההכנה:


לחמםאת השמן ולטגן יחד את הפטריות והבצל עד השחמה קלה, להוסיף את השום לערבב ולהוסיף את התבלינים והקמח לערבב עד אשר הקמח נבלה בתערובת, להוסיף את המים ולערבב תוך כדי דילול עד אשר המים יוצרים רוטב קטיפתי, לכבות את האש. לפני ההגשה לבדוק שהרוטב לא סמיך מדי, עם כן להעביר לסיר להוסיף עוד חצי כוס מים להביא לרתיחה תוך כדי ערבוב לטעום ולתקן תיבול ולהגיש.

אפשרות נוספת בעזרת בלנדר סטיק לרסק את הרוטב לרוטב חלק.

בתאבון.

 

 
אודות המחבר

הכנת תבשילים לפי בקשת הלקוח מכל המטבחים לסופי שבוע  מאזור גדרה ועד קרית מלאכי והמושבים סביב פלאפון להזמנות : 0545729258. מינימום להזמנות 4 מנות.

המתכון הודפס מאתר - מתכונלה - ספריית המתכונים של ישראל - http://www.matkonela.co.il
http://www.matkonela.co.il/Recipes/Recipe1306.aspx
בחזרה למתכון המקורי

הדפס את המתכון