1. בתנור חם קולים את חצאי הפיתה המרוחים בשמן זית ושום כתוש עד להזהבה
לסלט חצילים
2. קולים את החצילים על האש (אפשר על גם על הגז) עד לריכוכם, קולפים וקוצצים את בשר החציל.
3. מוסיפים את שמן הזית, השקדים הטחונים, העגבנייה המרוסקת, התבלינים, השום ואת הלימון. מערבבים היטב.
4. מוסיפים את גרגרי החומוס המבושלים ומתקנים תיבול.
להרכבת המנה
5. מפרידים את שולי הפיתה לשני חצאים. את הצדדים הפנימיים מורחים בשמן הזית, השום הכתוש ומתבלי במלח ופלפל.
6. קולים בתנור חם מאוד את הפיתות עד לפריכות.
7. בצלחת הגשה מסדרים קרעים מן הפיתות ועליהם את סלט החצילים.