מרתיחים סיר מים, עד שירתח, מנקים במים את עלי הגפן, מסירים מהם בעזרת סכין את שארית הגבעול. כשרותחים המים מבשלים את עלי גפן כדקה (חולטים אותם, בקיצור),מסננים ומעבירים לקערת מים קרים.
בסיר קטן מחממים מעט שמן זית ומטגנים את הבצל שנקצץ דק דק.
עד שמזהיב, קוצצים דק דק פטרוזיליה, שמיר ונענע.
לבצל הזהוב מוסיפים כוס וחצי אורז, בוחשים ומוסיפים את הירוקים הקצוצים.
מוסיפים כוס מים לאורז המתבשל, כפית גדושה מלח, מעט פלפל שחור. מרתיחים, מנמיכים ומכסים.
ממשיכים בבישול עד אידוי המים ומצננים.
בסיר מסדרים כמה עלי גפן שנקרעו או שקטנים מידי למילוי.
ממלאים את העלים כשהצד הכהה בחוץ והעורקים הבולטים פנימה (תכף אחזור לתהליך המילוי).
מסדרים את העלים לאורך דופן הסיר עד שממלאים שכבה אחת, לאחר ממשיכים באותו האופן שכבה שניה.
מניחים צלחת קטנה הפוכה על העלים, מוסיפים מים עד כדי כיסוי, מעט שמן זית, לימון אחד סחוט, כפית סוכר ומעט מלח. מכסים ומבשלים על אש קטנה עד אידוי המים.
מצננים ומכניסים למקרר.
** חוזר לתהליך המילוי - מילוי עלי גפן היא פעולה טיפה יותר קשה ממילוי כל ממולא אחר. בעיקר בגלל הגודל והחלקלקות של העלים. אני ממליץ, להניח את העלה על צלחת יבשה, חלקו הבהיר פונה למעלה (העורקים בולטים), בעזרת כפית מניחים תערובת אורז מילוי בחלק הקרוב אלי (זה הזמן לומר, שאיפה שהיה הגבעול מופנה אלי). בדרך כלל, כפית מילוי היא הכמות הנדרשת. סוגרים פעם אחת את המילוי, סוגרים מהצדדים וממשיכים לגלגל. הראשון עשוי להתפרק, אבל המיומנות פה נרכשת עם הזמן. חשוב להניח את העלה בסיר באופן שימנע פתיחתו.
** הצלחת קריטית וחשוב להניח אותה לפני הוספת המים. המים יכולים להרים את העלים ולגרום להם להפתח.